Η διακόσμηση ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια συναρπαστική διαδικασία, αλλά και καταστροφική. Με τόσες πολλές επιλογές για χρώματα, έπιπλα και αξεσουάρ, είναι εύκολο να κάνετε λάθη. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που άρκετοί κάνουμε όταν διακοσμούμε το σπίτι μας και πώς να τα αποφύγουμε.

Αγνοώντας τη ροή

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι δεν εξετάζουν τη ροή του σπιτιού τους. Θέλετε να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο, διασφαλίζοντας ότι κάθε χώρος είναι συνδεδεμένος και συνεκτικός.

Συνωστισμός

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι ο συνωστισμός ενός δωματίου με πάρα πολλά έπιπλα ή υπερβολική διακόσμηση. Τα πάρα πολλά κομμάτια μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να είναι ακατάστατο και αποδιοργανωμένο, καθιστώντας δύσκολη τη μετακίνηση. Όταν επιλέγετε έπιπλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να περπατήσετε άνετα γύρω από κάθε κομμάτι.

Μη λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των επίπλων

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η επιλογή επίπλων που δεν είναι στο σωστό μέγεθος για το δωμάτιο. Ένας μεγάλος καναπές σε ένα μικρό σαλόνι μπορεί να κάνει τον χώρο περιορισμένο και υπερβολικό, ενώ ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού σε ένα ευρύχωρο σαλόνι μπορεί να φαίνεται παράταιρο.

Αγνοώντας τον φωτισμό

Ο καλός φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για τη διακόσμηση ενός σπιτιού. Ο κακός φωτισμός μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να είναι σκοτεινό και αφιλόξενο, ενώ ο καλός φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Φροντίστε να λάβετε υπόψη την ποσότητα φυσικού φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο και επιλέξτε λάμπες ή φωτιστικά για να το συμπληρώσουν.

Χωρίς λειτουργικότητα

Η διακόσμηση ενός σπιτιού πρέπει να αφορά τη δημιουργία ενός χώρου που δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστος αλλά και λειτουργικός. Αποφύγετε τη διακόσμηση με κομμάτια που είναι καθαρά διακοσμητικά και δεν εξυπηρετούν κανέναν πραγματικό σκοπό, καθώς αυτό μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να αισθάνεται ακατάστατο και αποδιοργανωμένο.

Πολύ Matchy-Matchy

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να είσαι πολύ ταιριαστός με τη διακόσμηση. Ενώ το να έχετε μια συνεκτική εμφάνιση είναι σημαντικό, το υπερβολικό μοτίβο, το ίδιο χρώμα ή το ίδιο στυλ μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται βαρετό και χωρίς ενδιαφέρον. Αντίθετα, συνδυάστε και ταιριάξτε διαφορετικές υφές, μοτίβα και χρώματα για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και οπτικά ελκυστικό χώρο.

Καθόλου προσωπικό στυλ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν διακοσμούν ένα σπίτι είναι ότι δεν λαμβάνουν υπόψη το προσωπικό τους στυλ. Η διακόσμηση ενός σπιτιού πρέπει να είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είστε και τι αγαπάτε. Μην φοβάστε να προσθέσετε κομμάτια που έχουν νόημα για εσάς ή που σας φέρνουν χαρά.