Κατά την διακόσμηση του παιδικού δωματίου, οι γονείς έχουν τέτοιο ενθουσιασμό που μπορεί εύκολα να παρασυρθούν και να οδηγηθούν σε λάθη που θα δυσκολέψουν και το παιδί και τους ίδιους.

Κάποια από αυτά τα λάθη είναι τα παρακάτω:

Όχι υπερβολικούς όγκους και «βαριά» έπιπλα

Δεν χρειάζεται να διακοσμείς το δωμάτιο με υπερβολικές ποσότητες σε διακοσμητικά, αρκουδάκια ή μεγάλα έπιπλα. Περιορίζεις έτσι τις κινήσεις του παιδιού στο δωμάτιο και απλά δημιουργείται η αίσθηση «στοιβάσματος».

Τέλος στην πολυχρωμία και τα πολύ έντονα χρώματα

Ένα από τα πολύ συχνά λάθη των γονέων είναι να επιλέγουν πολλά και έντονα χρώματα για να δώσουν μια «χαρούμενη» νότα. Αυτό όμως που επιτυγχάνεται είναι σύγχυση και μια ακατάστατη εικόνα. Διάλεξε ένα ήπιο χρώμα για βάση, όπως το γκρι ή το κρεμ και πρόσθεσε ένα έντονο χρώμα σε διάφορα σημεία του δωματίου.

Προσοχή με τους αποθηκευτικούς χώρους

Όταν μιλάμε για παιδικό δωμάτιο, αυτομάτως κάνουμε εικόνα τα αμέτρητα παιχνίδια που καλύπτουν το δωμάτιο. Χρειάζεσαι αποθηκευτικούς χώρους ώστε να μπορούν να χωρέσουν τα αντικείμενα του παιδιού. Δώσε παραπάνω βάση στις ντουλάπες, σε συρταριέρες, σε κλειστές βιβλιοθήκες-ντουλάπια κτλ. και όχι τόσο σε ανοιχτές επιφάνειες όπως ράφια. Αυτό θα βοηθήσει να φαίνεται τακτοποιημένο το δωμάτιο, βγάζοντας ηρεμία και φυσικά δεν θα χρειάζεται να καθαρίζεις όλα τα πράγματα αφού θα είναι «καλυμμένα».

Τέλος, μην ξεχνάς πως το παιδάκι σου μεγαλώνει πολύ γρήγορα και θα αρχίσει να έχει το προσωπικό του γούστο για το δωμάτιό του. Επομένως, στρέψε την προσοχή σου σε πρακτικές λύσεις και μην επενδύεις σε «βαριά», μόνιμα έπιπλα. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι πολλές όσο μεγαλώνει!