Το σπίτι μας είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας, ένας οικείος καμβάς που φέρει τις πινελιές του εσωτερικού μας εαυτού. Κάθε γωνιά, κάθε προσεκτικά επιμελημένη λεπτομέρεια, λέει πολλά για το ποιοι είμαστε ως άτομα.

Στη μέση του καλοκαιριού, η ιδέα μιας αλλαγής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα νέα προϊόντα IKEA μας καλούν να διαμορφώσουμε τους χώρους του σπιτιού μας με βάση τη φαντασία μας και το που θα θέλαμε να βρισκόμαστε. Η σκέψη πίσω από τα νέα προϊόντα είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου δίχως συμβιβασμούς, ενός χώρου  μοναδικού και τακτοποιημένου. Η ΙΚΕΑ μας καλεί να εκφράσουμε το προσωπικό μας στιλ με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης,  νέα πολύχρωμα λευκά είδη και  αυθεντικούς συνδυασμούς διαφορετικών προϊόντων.

Οι τολμηρές πολύχρωμες προσωπικότητες

Για τις τολμηρές ψυχές, ένα σπίτι μπορεί να διαθέτει έναν εκλεκτικό συνδυασμό τολμηρών χρωμάτων και αντισυμβατικής διακόσμησης, αντικατοπτρίζοντας την προθυμία τους να αγκαλιάσουν το άγνωστο. Φωτεινά χρώματα και τολμηρά σχέδια οδηγούν σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία και εντυπωσιακούς συνδυασμούς. Η ραφιέρα PLATSA σε έντονο μπλε χρώμα, σε συνδυασμό με τις προσόψεις KALBÅDEN με όψη ξύλου πεύκου, όπως επίσης και το επιτραπέζιο φωτιστικό BLÅSVERK, σε κίτρινο, μπλε ή μπεζ χρώμα, επιτρέπουν την αποθήκευση και τη ταυτόχρονη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας.

Δίψα για ηρεμία και “καθαριότητα”

Αντίθετα, ένα μινιμαλιστικό σπίτι με καθαρές γραμμές και ακατάστατους χώρους θα μπορούσε να σημαίνει προτίμηση για απλότητα και ανάγκη για εσωτερική ηρεμία. Άλλωστε, όταν όλα τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, ο χώρος γίνεται πιο λειτουργικός αλλά και πιο ήρεμος οπτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απλότητα και οι καθαρές γραμμές της ραφιέρας BAGGEBO σε κόκκινο χρώμα που σε συνδυασμό με τα κουτιά VATTENTRÅG, τα οποία κρατούν τα πράγματά μας τακτοποιημένα και οργανωμένα αντίστοιχα.

Ένας λάτρης της φύσης μπορεί να περιβάλλεται με οργανικά στοιχεία, γεμίζοντας τον χώρο του με φυτά σε γλάστρες και γήινους τόνους, αποκαλύπτοντας μια βαθιά σύνδεση με την ύπαιθρο. Η ζεστασιά που αποπνέει ένα άνετο και φιλόξενο σπίτι μπορεί να αντανακλά την ανοιχτή καρδιά του κατοίκου του.

Το σαλόνι θεωρείται το κεντρικό σημείο του σπιτιού και θα λέγαμε ότι είναι ο καμβάς για έντονη έκφραση και δημιουργία. Ο καναπές KLIPPAN με νέο κίτρινο κάλυμμα προσδίδει στο χώρο ζωντάνια και πολύ χρώμα. Φυσικά δεν λείπουν τα αξεσουάρ διακόσμησης και τα λευκά είδη. Παιχνιδιάρικα χρώματα όπως αυτά που συναντούμε στα χαλιά IDROTTSHALL και τα πόστερ BILD, που «αγκαλιάζουν» τον χώρο και αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. «Ήθελα τα προϊόντα να είναι παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα και να δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα» αναφέρει η σχεδιάστρια Luna Gil.

Οι φυσιολάτρες που αναζητούν χαλάρωση

Οι διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε στα νέα λευκά είδη, όπως η παπλωματοθήκη JORDRANUNKEL, δημιουργούν μία αρμονική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. Ταυτόχρονα, οι γήινες αποχρώσεις της συρταριέρας MALM από ξύλο βελανιδιάς και το ρουστίκ μοτίβο του χαλιού TVERSTED προσδίδουν στον χώρο νότες ηρεμίας και χαλάρωσης.

Με τα νέα προϊόντα IKEA δημιουργούμε επανάσταση με χρώμα, ξεδιπλώνοντας την προσωπικότητα μας δίχως δισταγμούς. Σας καλούμε λοιπόν να ακούσετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και να εκφράσετε το προσωπικό σας στιλ δημιουργώντας μοναδικούς, οργανωμένους, λειτουργικούς και ευχάριστους χώρους στο σπίτι σας. Σε τελική ανάλυση, το σπίτι μας είναι μια ζωντανή απόδειξη των γούστων, των παθών και των μοναδικών ιδιορρυθμιών μας, ένα προσωπικό καταφύγιο που προσφέρει πληροφορίες για τα βάθη της ύπαρξής μας.

Ανακαλύψτε τα νέα προϊόντα στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή στο IKEA.gr.