Η ελληνική έκδοση του δεύτερου βιβλίου της τριλογίας που έχει σπάσει πολλά ρεκόρ πωλήσεων, είναι εδώ! Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας Anastasia Steele, έχει εγκαταλείψει το σκοτεινό αγόρι (μη σας ξεγελά η περιουσία του, είναι μόλις 27 ετών) Christian Grey, μόλις εκείνος της δείχνει το πιο σκληρό πρόσωπο της σαδιστικής απόχρωσής του.  Γίνεται ράκος, χάνει μερικά κιλά και το ρίχνει στην εργασιοθεραπεία αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της ως βοηθός επιμελητή σε εκδοτικό οίκο.

Ο Grey βιώνει μια προσωπική «επιφοίτηση» μόλις τον εγκαταλείπει η Anastasia, γι’αυτό κι αποφασίζει να την διεκδικήσει ξανά κάνοντάς της μια νέα πρόταση. Εκείνη δέχεται την πρόταση ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους. Ενώ ο δεσμός τους αποκτά ακόμα περισσότερο πάθος αλλά και οικειότητα, η  Anastasia έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του Christian και να ρίξει φως στις 50 πτυχές του άντρα που αγαπά.

Ενώ ο  Christian Grey πολεμά τους προσωπικούς του δαίμονες, η Ana πρέπει να αντιμετωπίσει τις πρώην ερωμένες του Christian και να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής της.

Και το δεύτερο βιβλίο της σειράς παραμένει ερωτικό, με αρκετά στοιχεία σασπένς, κι ενδιαφέρουσα ανάπτυξη χαρακτήρων καθώς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται, κατά κάποιο τρόπο, το ψυχογράφημα ενός εμμονικού με τον έλεγχο ανθρώπου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η E L James έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο. Από παιδί ονειρευόταν να γράφει ιστορίες όταν τελικά βρήκε το κουράγιο κι έπιασε την «πένα» της κι έγραψε τις «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι, έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (ΣΕΛΙΔΕΣ: 736 , Τιμή πρώτης έκδοσης: 18,50 €, Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2012)