Ήταν αναμενόμενη η επιτυχία του 50 Shades of Grey όπως επίσης ότι μήνες πριν κάνει πρεμιέρα πολλοί έκλειναν τα εισιτήρια τους για την πολυπόθητη θέση τους μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται λίγες μέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και έτσι εξουδετέρωσε τον οποιονδήποτε ανταγωνισμό.

images (1)

Η ταινία κατάφερε να σπάσει τα ταμεία καθώς μέχρι τώρα έχει κάνει συνολικά 239 εκατομμύρια εισπράξεις τη στιγμή μάλιστα που το budget ήταν 200 εκατομμύρια. Στην Αυστραλία είχαν καταφέρει να προπωληθούν πάνω από 20 χιλιάδες εισιτήρια και άρα η ταινία να γίνει sold out. Σε Ευρώπη και σε Λατινική Αμερική το marketing και ο Άγιος Βαλεντίνος έκαναν το θαύμα τους ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της Universal.

images

Λιγότερη ενθουσιασμένη ήταν η Ασία αφού στην Ιαπωνία οι εισπράξεις ήταν αρκετά απογοητευτικές και φυσικά ας μη ξεχνάμε ότι η Μαλαισία κρίνοντας την ταινία ως ακατάλληλη την απαγόρευσε. Τέλος, αναμένουμε από την Νότια Κορέα και την Κίνα αφού δεν έχει ξεκινήσει η προβολή της όπως επίσης και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που όμως συνεχίζουν να κρατούν αρνητική στάση όσον αφορά το περιεχόμενο της.

Παρόλα αυτά τα 158 εκατομμύρια από τις διεθνείς αγορές που εισέπραξε την κατατάσσουν εύκολα ως την πρεμιέρα όλων των εποχών!