Η συγγραφέας της πετυχημένης σειράς βιβλίων με ηρωίδα την αδέξια, στρουμπουλή, ανασφαλή αλλά άκρως κωμική Μπρίτζετ Τζόουνς, Έλεν Φίλντινγκ, είχε μιλήσει για μία μεγάλη ανατροπή στο πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο με τίτλο «Mad about the boy» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης έκθεσης Book Expo America.

Κανένας όμως δεν περίμενε πως η ανατροπή θα ήταν να «σκοτώσει» έναν από τους βασικούς ήρωες και αγαπημένο της Μπρίτζετ (και πολλών γυναικών), Μαρκ Ντάρσι.

Η αποκάλυψη έγινε όταν απόσπασμα από την επικείμενη έκδοση δημοσιεύθηκε στους Κυριακάτικους Times.

‘’Γιατί δεν είπα πως ακριβώς ήμουν. Δυστυχισμένη, μόνη, άνεργη, στερούμενη sex…αλλά τουλάχιστον μητέρα, χήρα, και πιστή σε εκείνα…πιστή στον πατέρα τους’’ αναφέρει η Μπρίτζετ Τζόουνς στο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε.

Άρα όχι μόνο μαθαίνουμε πως η κεντρική ηρωίδα έμεινε χήρα αλλά και πως έγινε μητέρα.

Με πωλήσεις 15 εκατομμυρίων αντιτύπων για τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς («Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι»), δύο ταινίες που άφησαν μεγάλα κέρδη (500 εκατ. δολάρια) στο box office (στις ταινίες πρωταγωνιστούσαν η Ρενέ Ζέβελγκερ ως Μπρίτζετ και ο Κόλιν Φερθ, ως Ντάρσι) και φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, είναι μάλλον λογικό που οι ίδιοι οι fan «εξαγριώθηκαν» μετά το δημοσίευμα των Sunday Times, όταν ανακάλυψαν δηλαδή πως ο Μαρκ Ντάρσι έχει πεθάνει.

Το Twitter κατακλύστηκε από ερωτήματα που απευθύνονταν προς τη συγγραφέα των βιβλίων και συνοψίζονταν κυρίως στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ;;;»

Με τον αγαπημένο της Μπρίτζετ Τζόουνς λοιπόν νεκρό, τι μπορούν να περιμένουν οι φανατικοί αναγνώστες από το τρίτο βιβλίο;

Καταρχάς μια Μπρίτζετ Τζόουνς μεγαλύτερη σε ηλικία να ανακαλύπτει τα social media. Έτσι, η ιδιόρρυθμη Μπρίτζετ χρησιμοποιεί το Twitter για να τσεκάρει τα παιδιά της αλλά και για να βρει νέο αντικείμενο πόθου, τον 30χρονο Ρόξτερ!

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ προσωπικά μούδιασα μόλις διαπίστωσα πως ο Μαρκ Ντάρσι δεν θα πρωταγωνιστεί στο νέο βιβλίο (είναι σαν να σκοτώνεις τον Μίστερ Ντάρσι στο «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη) αλλά επειδή δεν ξεχνώ πόσο πολύ γελούσα όταν διάβαζα τις περιπέτειες της 30χρονης single τότε Μπρίτζετ, είμαι βέβαιη πως ακόμα κι ως χήρα θα κατορθώνει να μπλέκει σε αστείες καταστάσεις ειδικά τώρα που έχει ανακαλύψει τα κοινωνικά δίκτυα.

Οι εξελίξεις στη ζωή της απίστευτης Μπρίτζετ Τζόουνς έρχονται στις 10 Οκτωβρίου, ημερομηνία κυκλοφορίας της αγγλικής έκδοσης και μένει να δούμε αν οι fan της σειράς θα συγχωρέσουν στην Έλενα Φίλντινγκ τη «δολοφονία» της.