Stoker
“Gothic” αποχρώσεων είναι το θρίλερ του Park Chan-wook, που ναι ναι, σωστά κάτι σας θυμίζει το όνομά του. Σε σενάριο του Wentworth Miller του Prison Break και με τον Ridley Scott στην παραγωγή, το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του Κορεάτη σκηνοθέτη του Oldboy, θέλει τον «άντρα» της διαταραγμένης ψυχολογικά μητέρας Nicole Kidman και «πατέρα» της Mia Wasikowska, να σκοτώνεται ξαφνικά. Ο μυστηριώδης θείος Matthew Goode θα εμφανιστεί ξαφνικά για να συμπαρασταθεί. Η κόρη, ενώ υποψιάζεται πως έχει επικίνδυνους σκοπούς, την ίδια ώρα νοιώθει να γοητεύεται από την παρουσία του…

Broken City
Ένας πρώην αστυνομικός (Mark Wahlberg), που έχει αναλάβει να παρακολουθεί τη γυναίκα (Catherine Zeta-Jones) του δημάρχου της Νέας Υόρκης (Russell Crowe), θα ανακαλύψει γρήγορα πως βρίσκεται μπροστά σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ ότι αρχικά πίστευε. Πολιτικό θρίλερ του Allen Hughes, με μάλλον το ξεχωριστό σημείο να είναι πως τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Atticus Ross, βλέπε Όσκαρ για το score του The Social Network, μαζί με Trent Reznor βεβαίως βεβαίως.

Χιονάτη
Μιλάμε για το έργο του Pablo Berger (σενάριο και σκηνοθεσία) που σάρωσε στα φετινά Goya, συγκεντρώνοντας συνολικά 10 βραβεία (!), μία  ευφάνταστη μεταφορά του παραμυθιού της Χιονάτης σε άσπρο – μαύρο και βουβό φιλμ, ένα ερωτικό γράμμα προς τη δεκαετία του 1920. Στην εποχή του βωβού κινηματογράφου και στη χώρα του Φλαμένκο και των ταυρομαχιών, μια νεαρή κοπέλα υποφέρει από τη ζωή στα χέρια της μητριάς της και αποφασίζει να φύγει με μία ομάδα νάνων ταυρομάχων. Μία ευρωπαϊκή ταινία που αναμειγνύει γενναιόδωρα χιούμορ και μελόδραμα και για την οποία ακούγονται τα καλύτερα…

Welcome to the Show
Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο, αυτό το ανήσυχο πνεύμα που πειραματίστηκε όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη μουσική και στη σύνθεση, αλλά και στην ηθοποιία, στην ποίηση και στη συγγραφή. Συνεργάτες του, αλλά κυρίως καλλιτέχνες επίγονοί του, μιλούν για το πώς η μουσική του έφτασε στις μέρες μας και εξηγούν πόσο και γιατί επηρέασε τις επόμενες γενιές. Ανέκδοτες φωτογραφίες, ντοκουμέντα από συναυλίες και υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας εναλλάσσονται με τη μουσική και το λόγο.

Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους? 
Η ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη όπως δηλώνει η ίδια δεν θέλει να μιλήσει για την κρίση, αλλά για τους ανθρώπους και για την καθημερινότητα μιας κοπέλας, της Ηλέκτρας, που ζει στα Εξάρχεια και που ο φίλος της είναι στην φυλακή, θύμα του τρομονόμου. Η ίδια προσπαθεί «να είναι δημιουργική, δίχως να θυσιάζει τον εαυτό της». Ακόμα μία παραγωγή που έγινε από ανθρώπους που δεν έδωσαν σημασία στη λέξη «budget». Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Γεωργιάδου, Κώστας Γανωτής και Αλέξης Χαρίσης.