Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που προβλήθηκε το Sex and the City στην τηλεόραση, παραμένει ωστόσο ένα σημείο αναφοράς στο τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο. Οι ιστορίες της Carrie Bradshaw και της υπόλοιπης τριπλέτας έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην κοινωνική διάσταση της μικρής οθόνης, με πολλές ατάκες της σειράς να βρίσκουν εφαρμογή και στην ζωή. Σίγουρα η Carrie είχε την μερίδα του λεόντος, η Samantha Jones φύλαγε πάντα τις πιο προκλητικές, ωστόσο η Miranda Hobbes ήταν η ήρεμη σαρκαστική δύναμη, ο χαρακτήρας που όσο περνάνε τα χρόνια έχουν ταυτιστεί μαζί του οι περισσότερες γυναίκες.
Ίσως επειδή ήταν αρκετά φεμινίστρια στα θέλω της. Η καριέρα ήταν πάνω απ’ όλα και μετά είχε σειρά η διασκέδαση στο κρεβάτι. Ούτε ο γάμος, ούτε τα παιδιά ήταν πουθενά στο πλάνο. Κι όμως απέκτησε και τα δύο με την απρόσμενη εγκυμοσύνη που προέκυψε με τον πρώην της.
«Δεν είναι πως τα είχε όλα και έπρεπε να τα ισορροπήσει. Απλώς για εκείνη η καριέρα προηγούνταν τόσο πολύ της μητρότητας και του γάμου που δεν ήταν καν στα πλάνα της αυτά τα δύο» θα πει η Cynthia Nixon σε συνέντευξή της στο Mic. Όσο αφορά την αντοχή που έδειξε η σειρά στο χρόνο πιστεύει πως το κλειδί σ’ αυτό ήταν η εξέλιξη των χαρακτήρων. Σ’ αυτό ξεχώρισε η σειρά από τον ανταγωνισμό αφού προσπάθησε να αποτυπώσει ρεαλιστικά τις ώριμες πλέον γυναίκες και να μην τις παρατήσει για χάρη πιο φρέσκων προσώπων.
«Όταν μεγαλώνει μία γυναίκα ή παντρεύεται δεν σημαίνει πως η ιστορία της σταματά να έχει ενδιαφέρον. Και όταν περνά τα 35 δεν σταματά να είναι σεξουαλική ή sexy» θα συμπληρώσει η Nixon, ένα μήνυμα που σίγουρα απευθύνεται στο Hollywood και στην σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα.