…και έχεις αντιπάλους τους Arctic Monkeys και Daft Punk . Αξίζει να σημειωθεί πως ο χαμαιλέοντας του στυλ και της μουσικής, είναι υποψήφιος για τις 6 από τις 8 κατηγορίες των Q Awards ( τα βρετανικά Grammys) για το 25ο άλμπουμ του The Next Day, και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες:

Καλύτερο track (Where are we now?), καλύτερο video clip, καλύτερο άλμπουμ, καλύτερος σόλο καλλιτέχνης, καλύτερο act αυτή τη στιγμή στον κόσμο και για τη νέα κατηγορία Q Best Event . Οι μόνες δηλαδή κατηγορίες στις οποίες δεν είναι υποψήφιος ο Bowie είναι καλύτερο live (έχει να εμφανιστεί ζωντανά από το 2006) και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος.q-awards-2013

Η κατηγορία Q Best Event είναι μια καινούργια κατηγορία για την οποία ανταγωνίζονται το φεστιβάλ του Glastonbury, το Latitude Festival, η έκθεση για τον David Bowie στο μουσείο Victoria & Albert, η έκθεση των Kraftwerk στην Tate Modern καθώς και τα live shows των Rolling Stones στο Hyde Park και των Killers.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι Daft Punk με το hit single Get Lucky” ήταν λογικό να σκοράρουν τρεις κατηγορίες όπως και τα φοβερά παιδιά της βρετανικής ροκ σκηνής Arctic Monkeys οι οποίοι συγκέντρωσαν υποψηφιότητες για τις κατηγορίες καλύτερο track, καλύτερο άλμπουμ και καλύτερη live εμφάνιση.

Μία από τις λίγες γυναίκες – υποψήφιες των φετινών Q Awards, η Ellie Goulding δήλωσε: ‘’Σημαίνει τόσα πολλά για’μένα να είμαι υποψήφια για ένα βραβείο Q καθώς διάβαζα και λάτρευα το περιοδικό Q από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι υποψήφια μαζί με αυτούς τους καλλιτέχνες’’.

H τραγουδίστρια Ellie Goulding

H τραγουδίστρια Ellie Goulding

Σχολιάζοντας τις φετινές υποψηφιότητες ο Senior Editor του περιοδικού Q, Matt Mason, δήλωσε ‘’Ήταν μία ακόμη απίστευτη χρονιά για τη μουσική και οι υποψηφιότητες αντικατοπτρίζουν το ευρύτητα και την ευφυΐα των μουσικών από τη Μεγάλη Βρετανία και πέρα’’.

Πάντως, ακόμα και με άδεια χέρια να φύγει ο David Bowie τη βραδιά της απονομής, οι έξι υποψηφιότητες έχουν ήδη κατοχυρώσει μία πετυχημένη επιστροφή!