Είμαστε πολλοί εκεί έξω. Αυτοί που πιστεύουμε ότι για μία τουλάχιστον φορά έπρεπε να φάει το αμόνι στο κεφάλι το “μπιπ μπιπ” αντί για το κογιότ. Έτσι, κάπως συμβαίνει και σε μερικές ταινίες με τους σούπερ ήρωες. Εκεί που παρακολουθείς μια ταινία με σούπερ ήρωες και πιστεύεις πως θα θέλεις να κερδίσει ο καλός, συνειδητοποιείς πως οι υπεύθυνοι κάστινγκ μάλλον δεν είχαν την ίδια πεποίθηση με ‘σένα γιατί ο “κακός” του έργου είτε είναι πολύ πιο γοητευτικός από τον πρωταγωνιστή-σούπερ ήρωα, είτε παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον ως χαρακτήρας.

Η ακόλουθη λίστα συντάχθηκε προς τιμήν των κακών που τους έφαγε το “happy end” και τα κλισέ του Χόλιγουντ:

Magneto Vs. Professor X

Δεν έχω κάτι με τον Professor X που στις ταινίες της πρώτης γενιάς X-Men ενσαρκώνει ο ταλαντούχος James McAvoy αλλά δυστυχώς ο αντίπαλος του έχει τη μορφή του Michael Fassbender (Magneto) οπότε τα λόγια είναι περιττά…

Professor X Vs. Magneto-First Generation

Professor X Vs. Magneto-First Generation

Ομοίως, πολύ συμπαθώ τον Patrick Stewart που ενσαρκώνει τον καθηγητή Charles Xavier σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά έχω τεράστια αδυναμία στον κινηματογραφικό Magneto αλλά και Gandalf, Sir Ian McKellen.

Professor X Vs. Magneto: Οι κολλητοί φίλοι στη ζωή, Patrick Stewart & Ian McKellen

Professor X Vs. Magneto: Οι κολλητοί φίλοι στη ζωή, Patrick Stewart & Ian McKellen

Loki Vs. Thor

Ίσως οι ίδιοι οι παραγωγοί της ταινίας Thor να μην είχαν φανταστεί  όταν έκλεισαν το πρωτοπαλίκαρο Chris Hemsworth για το ρόλο του Thor πως ο κακός αδερφός του Loki θα αποκτούσε πιο φανατικό κοινό. O Tom Hiddleston έχει υποδυθεί τον Loki στις δύο ταινίες Thor αλλά και στην ταινία Avengers και χάρη σε αυτό το ρόλο ονομάστηκε ο δεύτερος πιο σέξι σταρ του σινεμά σε ψηφοφορία που διεξήγαγε το site του περιοδικού Empire.

Loki-Tom Hiddleston

Loki-Tom Hiddleston

Thor-Chris Hemsworth

Thor-Chris Hemsworth

Mystique Vs. Any Other X-Woman

Εντάξει, όταν έχεις τη Jennifer Lawrens να παίζει τη Mystique σε νεαρή ηλικία και την Rebecca Romijn σε μεγαλύτερη, συγκεντρώνεις αρκετή συμπόνοια, τουλάχιστον από την πλευρά του αντρικού πληθυσμού…ακόμα κι όταν την Storm υποδύεται η Halle Berry.

Mystique-Jennifer Lawrence

Mystique-Jennifer Lawrence

Mystique-Rebecca Romijn

Mystique-Rebecca Romijn

Storm-Halle Berry

Storm-Halle Berry

Harry Osborn Vs. Spiderman

Όταν ξεκίνησε η παραγωγή των ταινιών Spiderman το 2002 οι υπεύθυνοι σκέφτονταν να δώσουν το ρόλο στον James Franco αλλά τελικά τον πήρε ο Tobey Maguire. Ο Franco ωστόσο κέρδισε το ρόλο του καλύτερου φίλου του Peter Parker/Spiderman και μετέπειτα “κακού” του έργου, Harry Osborn. Παρόλο που η πρώτη και η δεύτερη ταινία αποτέλεσαν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και έδωσαν μια ευκαιρία να λάμψει το άστρο του “εναλλακτικού” James Franco, έπρεπε ή να υποδυθεί εκείνος τον σούπερ ήρωα ή να τον κερδίσει, γιατί ο Tobey Maguire ήταν απλώς μέτριος.

Harry Osborn-James Franco

Harry Osborn-James Franco

Spiderman-Tobey Maguire

Spiderman-Tobey Maguire

Jocker Vs. Batman

Δεν είναι πως θα θέλαμε να μην κερδίσει ο Batman, απλώς η ερμηνεία του Heath Ledger ως Jocker στο The Dark Night (2008) ήταν συγκλονιστική. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός που απεβίωσε την ίδια χρονιά με την έξοδο της εν λόγω ταινίας στους κινηματογράφους, τιμήθηκε με το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου μετά θάνατον.

Jocker-Heath Ledger

Jocker-Heath Ledger

Batman-Christian Bale

Batman-Christian Bale

Dracula Vs. Van Helsing+ Jonathan Harker

To 1992 o Francis Ford Coppola μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό μυθιστόρημα του Bram Stoker, Dracula. Παρόλο που στην ταινία παρουσιάζεται το αιμοσταγές πρόσωπο του πλέον γνωστού βρικόλακα, η ιστορία αγάπης που κάνει τον Κόμη Δράκουλα (Gary Oldman) να αναζητεί την αγαπημένη του Εlizabetta που είχε αυτοκτονήσει το 1462, στη μετενσάρκωση της Mina (Winona Ryder) το 1897, κάνει τον “κακό” του έργου πολύ πιο συμπαθή. Ο Gary Oldan  παραδίδει μια ερμηνεία που συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές, ο Anthony Hopkins παίζει μοναδικά τον Van Helsing και ο Keanu Reeves αποτελεί τότε το it αγόρι του Χόλιγουντ, στο ρόλο του αρραβωνιαστικού της Mina, Jonathan Harker.

Dracula-Gary Oldman

Dracula-Gary Oldman

Van Helsing-Anthony Hopkins

Van Helsing-Anthony Hopkins

Johathan Harker (Keanu Reeves)-Mina (Winona Ryder)

Johathan Harker (Keanu Reeves)-Mina (Winona Ryder)