Του Αγίου Βαλεντίνου του 2015 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η κινηματογραφική μεταφορά του “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” και στην Αμερική έγινε ήδη η αξιολόγηση της ταινίας. Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία σίγουρα θα περίμενε πως η πρώτη ταινία της τριλογίας θα αξιολογούνταν ως “Ακατάλληλη” (χαρακτηρισμός RC-17 στις ΗΠΑ), το γνωστό “Χ” που παίρνουν συνήθως οι ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

H νέα αφίσα του Fifty Shades of Grey

H νέα αφίσα του Fifty Shades of Grey

Οι παραγωγοί όμως της ταινίας δεν ήθελαν να περιορίσουν το κοινό που θα έβλεπε την ταινία και έτσι προσάρμοσαν το γύρισμα των σκηνών προκειμένου να αξιολογηθεί τελικά ως “R” που αντιστοιχεί σε “δυνατό σεξουαλικό περιεχόμενο που περιέχει διάλογο, ασυνήθιστη συμπεριφορά, γυμνό και δυνατή γλώσσα” αλλά η παρακολούθηση του μπορεί να γίνει από ανήλικο άτομο αρκεί να συνοδεύεται από γονέα ή κηδεμόνα. Συνεπώς, αν είσαι κάτω των 18 μπορείς να πάρεις τον μπαμπά ή τη μαμά από το χέρι και να πάτε όλοι μαζί να δείτε την ταινία που παρουσιάζει τον έρωτα του δισεκατομμυριούχου Christian Grey που επιθυμεί να κάνει υποτακτική του την άπειρη Anastazia Steele και διαθέτει ένα ειδικό δωμάτιο με μαστίγια, χειροπέδες και ένα σωρό άλλα αξεσουάρ γι’αυτό το σκοπό.

Η αλήθεια είναι πως το νέο δεν ήταν και τόσο απρόσμενο καθώς ο πρωταγωνιστής της ταινίας Jamie Dornan έχει ήδη αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξη του πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί τελείως γυμνός ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Vanity Fair, η σκηνοθέτις της ταινίας, Sam Taylor-Johnson, εξήγησε πως ‘οι λεπτομέρειες όπως η γυμνή σάρκα, το άγγιγμα, οι ματιές θα είναι έντονες αλλά το μυστήριο θα χανόταν αν ο θεατής παρακολουθούσε αναλυτικά τη σεξουαλική πράξη’ και συμπλήρωσε λέγοντας ‘Θα δείτε πολλά αλλά όχι κάτι πολύ παραστατικό’.

Σκηνή από το Fifty Shades of Grey

Σκηνή από το Fifty Shades of Grey

Πάντως ένας από τους παραγωγούς της ταινίας δήλωσε στο ίδιο το αφιέρωμα στο Vanity Fair πως η εικόνα μπορεί να μην είναι τόσο παραστατική όσο η περιγραφή του βιβλίου οι ήχοι ωστόσο θα ακολουθούν το ύφος του ‘Οι σεξουαλικές σκηνές γυρίζονταν με πολύ λίγα άτομα στο σετ οπότε οι υπόλοιποι βρισκόμασταν σε διαφορετικό δωμάτιο, φορώντας ακουστικά για να ακούμε την εξέλιξη αλλά τελικά ντραπήκαμε τόσο με αυτά που ακούγαμε που αρκετοί ήταν εκείνοι που έβγαλαν τα ακουστικά’.

Ένα χρόνο μετά τη συνέντευξη της σεναριογράφου Kelly Marcel στους Κυριακάτικους Times όπου είχε υποσχεθεί “ακατάλληλο περιεχόμενο” μένει να περιμένουμε ένα μήνα για να διαπιστώσουμε αν η ταινία θα ανταμείψει ή θα απογοητεύσει τους φαν της τριλογίας.

Ιδού και ένα από τα καινούργια τρέιλερ: