Τις παρακολουθείς φανατικά κάθε εβδομάδα ή κάνεις μαραθώνιους πολλών επεισοδίων μαζί. Αποτελούν κάθε χρόνο το πιστό σου τηλεοπτικό ραντεβού, αφού μετρούν ήδη πολλές σεζόν. Ο λόγος φυσικά για τις αμερικανικές σειρές.

Όταν λοιπόν μια δημοφιλής σειρά διανύει την τελευταία της σεζόν, όλοι οι φανατικοί τηλεθεατές της αναρωτιούνται πως θα ολοκληρωθεί, ποιο είναι το τηλεοπτικό τέλος των ηρώων της σειράς. Κάποιες σειρές κατόρθωσαν να συναρπάσουν με το φινάλε τους και κάποιες άλλες να αφήσουν πίσω απογοητευμένους, για να μην αναφέρω οργισμένους, τηλεθεατές.

Ένας χρήστης του Reddit αποφάσισε να καταμετρήσει τα καλύτερα και τα πιο απογοητευτικά τελευταία επεισόδια σειρών χρησιμοποιώντας μια απλή φόρμουλα: Με τα δεδομένα του IMDB δημιούργησε ένα γράφημα όπου συνέκρινε τη βαθμολογία που είχε πάρει η σειρά με τη βαθμολογία που είχε λάβει το φινάλε της. Στη λίστα των χειρότερων φινάλε μπήκαν οι σειρές με τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στη γενική βαθμολογία και στη βαθμολογία που συγκέντρωσε το τελευταίο επεισόδιο.

Για παράδειγμα το Friends δεν μπήκε ποτέ στη λίστα με το πιο απογοητευτικό τέλος αφού είχε λάβει γενική βαθμολογία 9/10 ενώ το φινάλε πήρε 10/10, αφού όπως όλοι θυμόμαστε η Rachel κατέβηκε από το αεροπλάνο, σε αντίθεση με το How I Met Your Mother που μπορεί να είχε γενικό βαθμό 8,5/10 αλλά το τελευταίο επεισόδιο έλαβε μόλις βαθμολογία 5,5/10. Φαίνεται πως η χωρισμός του Barney και της Robin, η χηρεία του Ted και η κατάληξη του με τη Robin δεν ενθουσίασε τους φαν του σήριαλ.

Βάσει της συγκεκριμένης φόρμουλας η σειρά με το καλύτερο φινάλε ήταν το Breaking Bad, με το Six Feet Under να ακολουθεί. Το Office κατέλαβε την τρίτη θέση, το Spartacus την τέταρτη και το Parks & Recreations συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

breaking bad

Breaking Bad

To πιο απογοητευτικό φινάλε θεωρήθηκε εκείνο της σειράς Two and a Half Men ενώ τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι σειρές Dexter, True Blood και όπως προαναφέρθηκε το How I Met Your Mother.

Two and a Half Men

Two and a Half Men

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

Αν έχετε όρεξη (και κουράγιο) μπορείτε να τσεκάρετε το πλήρες γράφημα:φινάλε τηλεοπτικής σειράς

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τα αποτελέσματα του γραφήματος;