Το Θέατρο Badminton υπερήφανα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ (1938 – 1993), τον λαμπρότερο αστέρα του χορού του 20ού αιώνα, τιμώντας την επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατό του.

Μια επιλεγμένη ομάδα από Αστέρια της Όπερας του Παρισιού – Etoiles, η υψηλότερη βαθμίδα διάκρισης για τους χορευτές του ιστορικού Μπαλέτου της παρισινής Όπερας– μαζί με 15 καταξιωμένους χορευτές του Paris Opera Ballet, παρουσιάζει ένα γκαλά με τις εντυπωσιακότερες χορογραφίες του. Το εξαιρετικό Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού άλλωστε, το παλαιότερο και σπουδαιότερο συγκρότημα στην ιστορία του χορού, είναι το πλέον κατάλληλο να αποδώσει τιμές στον Νουρέγιεφ: ο Νουρέγιεφ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του για έξι χρόνια (1983-1989), χαρίζοντας στο Μπαλέτο νέα δυναμική και κύρος. Κατά την παραμονή του, έφερε μια νέα πνοή στο μπαλέτο, προσκάλεσε αρκετούς σύγχρονους χορογράφους και καθηγητές και ανέβασε πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα.

Για δύο μοναδικές βραδιές, στις 19 και 20 Ιανουαρίου, οι κορυφαίοι σολίστ του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, όλοι τους διακριθέντες σε θρυλικές χορογραφίες του Νουρέγιεφ, ερμηνεύουν μια ποικιλία αριστουργημάτων του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα Αστέρια που πρωταγωνιστούν είναι η πολυτάλαντη Agnes Letestu και ο Stephane Bullion, που ερμηνεύουν αποσπάσματα από τη «Ραϊμόντα», καθώς και το «Λευκό Κύκνο» από τη «Λίμνη των Κύκνων», η Muriel Zusperreguy που απογειώνει τη δεύτερη πράξη της «Ζιζέλ», ενώ μοναδική είναι η ερμηνεία του Jose Martinez και της Ludmila Pagliero στο «Mi Favorita». Πρόκειται για ρόλους και χορογραφίες που εκτόξευσαν τη φήμη του Νουρέγιεφ και που ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα.
Τα Αστέρια του Χορού υπόσχονται στο κοινό του Θεάτρου Badminton μια μαγευτική χορευτική πανδαισία –ακριβώς όπως αρμόζει στο μυθικό χορευτή που σφράγισε το σύγχρονο χορό.
Ένα γκαλά πραγματικών αστεριών, που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του Μπαλέτου.