Το Gone Girl, το ψυχολογικό θρίλερ που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου ουσιαστικά ανοίγει την Οσκαρική σεζόν και ελπίζει να κερδίσει όσους πόντους μπορεί μέχρι τη μακρινή βραδιά στις 22 Φεβρουαρίου 2015.
Τα θετικά reviews πουσάρουν ήδη το φιλμ του David Fincher. Ο Ben Affleck δικαιώνει τις προσδοκίες του πρωταγωνιστικού του ρόλου, η συμπαθέστατη Rosamund Pike συνεχίζει την αξιόπιστη καριέρα της και το τέλος του βιβλίου της Gillian Flynn που βασίστηκε η ταινία έμεινε άθικτο. Κάτι που για κάποιους σήμαινε πάρα πολλά.

Αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι άλλοι από τους φανατικούς αναγνώστες του τρίτου βιβλίου της 43χρονης συγγραφέας, εκείνους που εκτίναξαν τις πωλήσεις του στα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στο τέλος της πρώτης χρονιάς κυκλοφορίας του. New York Times, Time, USA Today, όλοι λάτρεψαν το βιβλίο που, εξαιρώντας την «ιδιαιτερότητα» του Fifty Shades of Grey, αποτέλεσε το μυθιστόρημα φαινόμενο του 2012.
Όπως θα πει η Flynn, της αρέσει «να εξερευνά την ψυχολογία και την δυναμική σε μία μακρόχρονη σχέση», βλέπε το ζευγάρι των ανέργων συγγραφέων του Gone Girl. Το μυστήριο θα απλωθεί παντού όταν η γυναίκα θα εξαφανιστεί. Την ώρα που ξεκινά μία μεγάλη προσπάθεια αναζήτησής της, οι περισσότερες υποψίες πέφτουν επάνω στον σύζυγο της…

Gillian-Flynn-014

Δεν είναι τυχαίο που τα crime novels παραμένουν στην κορυφή τα τελευταία χρόνια. Μόνο στην Βρετανία πωλούνται το χρόνο 21 εκατομμύρια βιβλία του είδους. Μυστήριο και έγκλημα θα συνεχίσουν να τραβάνε σαν το μέλι το κοινό. Σειρές όπως τα CSI και Law and Order μοιάζουν να μην τις αγγίζει ο χρόνος και συνεχίζουν ακάθεκτες. Ωστόσο είναι άξιο αναφοράς πως το είδος κάνει θραύση στο γυναικείο φύλο. Κάτι που θα σας το επιβεβαιώσει κάθε εκδοτικός οίκος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ.