Συγκεκριμένα, για έναν απροσδόκητα αγαπημένο χαρακτήρα του Harry Potter, τον εχθρό του διοπτροφόρου μάγου και συμμαθητή του, Draco Malfoy.

Η J.K. Rowling μέσα από το project Pottermore όπου συνεχίζει να γράφει ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από το μαγικό κόσμο του Harry Potter, αποφάσισε να ενδώσει στις πιέσεις των θαυμαστών της διάσημης σειράς βιβλίων και να δώσει λεπτομέρειες για τη ζωή της μικρής νέμεσης του Harry (γιατί η μεγάλη ήταν ο Voldermort), τον Draco Malfoy.

Παρόλο που ο Draco είναι ένα συγγραφικό παιδί της Rowling, η ίδια δεν φαίνεται να του τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια‘’Μου προκαλούσε ανέκαθεν εντύπωση και αμηχανία το γεγονός πως τόσες πολλές κοπέλες ένιωθαν συμπάθεια για αυτόν τον μυθοπλαστικό ήρωα (παρόλο που δεν θέλω να μειώσω την επιρροή που άσκησε ο Tom Felton μέσα από το ρόλο του Draco ο οποίος τυχαίνει να είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει)’’ σημείωσε για τον κακό ήρωα που έχει πλάσει η Rowling και συνέχισε τονίζοντας ‘’Ο Draco έχει αυτή τη σκοτεινή γοητεία του αντιήρωα. Τα κορίτσια είναι επιρρεπείς στο να ερωτεύονται τέτοιους χαρακτήρες. Όλο αυτό με άφησε στην ανεπίζηλη θέση του να λογικεύσω αυτούς τους θερμούς αναγνώστες και όπως τόνισα, αρκετά αυστηρά, ο Draco δεν έκρυβε μια χρυσή καρδιά κάτω από τη δόλια συμπεριφορά του’’

Μέσα από την τελευταία της δημοσίευση “12 Days of Christmas” η Rowling αποφάσισε να δώσει λεπτομέρειες για την παιδική ηλικία του Draco αλλά και για τη μετέπειτα ζωή του. Έτσι, γίνεται κατανοητό πλέον πως ο Draco αποφάσισε από την αρχή να κάνει bullying στον Harry Potter γιατί δεν ήταν αυτό που περίμενε να είναι. ‘’Ο Draco μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον απογοήτευσης επειδή ο Σκοτεινός Άρχοντας δεν είχε κατορθώσει να κυριεύσει στην κοινότητα των μάγων. Ο Draco και άλλοι πρώην Death Eaters πίστευαν πως ο Harry θα ήταν ένας νέος και καλύτερος Voldemort. Όταν ο Draco γνώρισε τον Harry και διαπίστωσε πως δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον Σκοτεινό Άρχοντα, αισθάνθηκε μίσος που ενισχύθηκε από την αναφυόμενη φιλία του με τον Ron Weasley. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…’’ σημείωσε η συγγραφέας της best seller σειράς.

O Draco Malfoy με τους γονείς του

O Draco Malfoy με τους γονείς του

Στο τέλος της ιστορίας που κάνει προβολή στο μέλλον είχαμε δει τον Draco Malfoy παντρεμένο να στέλνει το γιο του στο Hogwarts όπως συμβαίνει και με τον Harry Potter. Στο μέλλον λοιπόν ο Draco παντρεύεται την Astoria Greengass που αρνείται να μεγαλώσει το γιο τους Scorpius με την αντίληψη πως οι Muggles (λασποαίματοι) είναι αποβράσματα της κοινωνίας των μάγων.

O Draco Malfoy με τη σύζυγο και το γιο του στην τελευταία σκηνή της 8ης ταινίας Harry Potter

O Draco Malfoy με τη σύζυγο και το γιο του στην τελευταία σκηνή της 8ης ταινίας Harry Potter

‘Ίσως τελικά να υπάρχει ένα ανεξιχνίαστο καλό στην καρδιά του Draco Malfoy’ σημειώνει στις προσωπικές της παρατηρήσεις η J.K. Rowling που ίσως μια μελλοντική, νέα έκδοση του Harry Potter να μπορέσει να διαλευκάνει. Εκτός αν αναζητήσουμε τη βοήθεια της Καθηγήτριας  Trewlaney με τις περίεργες μαντικές της ικανότητες…