Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις το House of Cards είναι ένα σήριαλ που αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του διαδικτυακού καναλιού Netflix και βασίστηκε στο ομώνυμο πολιτικό θρίλερ του BBC.

Σε αυτή τη σειρά παρακολουθούμε τη ζωή του μέλους του Κογκρέσου, Frank Underwood, και της συζύγου του, Claire, καθώς κατορθώνουν μέσα από παιχνίδια συνωμοσίας και διαφθοράς να ανέλθουν στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ εξολοθρεύοντας όποιον σταθεί στο διάβα τους.

Παρόλο που ο Frank και η Claire είναι οι απόλυτοι αντι-ήρωες, έχουν έναν τόσο ισχυρό δεσμό μεταξύ τους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρότυπο ζευγαριού.

Άραγε, πως θα μπορούσαμε να παραδειγματιστούμε στις σχέσεις μας από το μακιαβελικό ζευγάρι των Underwood;

 Ο ένας “σπρώχνει” τον άλλον προκειμένου να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό

Οι Underwood έχουν σίγουρα στόχους: Στόχους κοινούς, στόχους ατομικούς, στόχους που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουν, κι όταν ο ένας “χάνει τα μάτια από την μπάλα” ο άλλος φροντίζει πάντα να τον επαναφέρει, να τον στηρίζει και να τον συμβουλεύει.

Επίσης, ο ένας θέλει το καλύτερο για τον άλλον, είτε πρόκειται για τις συμβουλές υγείας και ευεξίας που δίνει η Claire στον Frank αγοράζοντας του κωπηλατικό μηχάνημα γυμναστικής ή ενθαρρύνοντας τον να κόψει το κάπνισμα ή για τις συμβουλές καριέρας που προσφέρει ο βουλευτής στη σύζυγο του.

Εγώ κι εσύ εναντίον όλων

ΟΚ, μπορούν να διαφωνούν μεταξύ τους και να έχουν καταφύγει σε πισώπλατες μαχαιριές, ωστόσο όταν ο ένας κινδυνεύει ο άλλος θα σπεύσει να τον προστατέψει απέναντι στους πάντες. Επίσης, τα ξεχνούν όλα όταν ο ένας έχει ανάγκη τη συμπαράσταση του άλλου.house-of-cards-couple-3

Ακόμα κι όταν κάνουν απιστίες είναι πιστοί στο δεσμό τους

Έχουν και οι δύο συνάψει εξωσυζυγική σχέση αλλά το κάνουν γνωρίζοντας πως πάντα ο ένας θα επιστρέψει στην αγκαλιά του άλλου. ΟΚ, δεν είναι και το πιο υγιές παράδειγμα αλλά ποτέ δεν τίθεται δίλημμα χωρισμού για αυτούς τους δύο.

Το ζεύγος Underwood και η φιλόδοξη δημοσιογράφος-ερωμένη του Frank, Zoe

Το ζεύγος Underwood και η φιλόδοξη δημοσιογράφος-ερωμένη του Frank, Zoe

Είναι απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ τους

 

Ναι, ο ένας ήξερε για τη σχέση του άλλου, και επίσης δεν δίστασαν ποτέ να εκφραστούν ειλικρινά μεταξύ τους. Σε αυτή τη σχέση δεν έχουν θέση τα μυστικά και οι μυθοποιήσεις.

…και μια λεπτομέρεια: Η Claire είναι η μόνη που φωνάζει τον Frank με το βαφτιστικό του όνομα, Francis (και την αντιγράφει ενίοτε η ερωμένη Zoe). Συμβαίνει συχνά, όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον τον αποκαλείς με ένα διαφορετικό όνομα/υποκοριστικό.

Κατά τ’άλλα, μακριά από εμάς…house-of-cards-robin-wright-poster