Όταν χωρίζεις μπορεί να χτυπιέσαι στο πάτωμα ή να έχεις τόση υπερένταση που να μη μπορείς να σταθείς ούτε λεπτό. Επίσης, ο χωρισμός συνδέεται με το πένθος γι’αυτό και συνήθως η διαχείριση του γίνεται μέσα από τα 5 στάδια της Elisabeth Kübler-Ross:

  1. Άρνηση
  2. Θυμός
  3. Διαπραγμάτευση
  4. Κατάθλιψη
  5. Αποδοχή

Αντλώντας έμπνευση από τους δικούς της χωρισμούς και τα στάδια διαχείρισής τους, η χορεύτρια-χορογράφος Talia Favia, πασίγνωστη στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σόου “So you think you can dance”, δημιούργησε μια χορογραφία με θέμα το χωρισμό πάνω στο τραγούδι του James Bay “Let it Go”.

Για την εκτέλεση της χορογραφίας συνεργάστηκε με τον Chaz Buzan, αρχιχορευτή της Madonna, και το χορευτικό τους πήρε τον τίτλο “A breakup story”. ”Ήθελα να δείξω στον κόσμο όλα τα συναισθήματα που νιώθεις όταν είσαι έτοιμος να τελειώσεις κάτι που κάποτε σήμαινε πολλά για εσένα: θλίψη, θυμός, σύγχυση, αμφιβολία και στο τέλος ανακούφιση” δήλωσε στη Huffington Post η Favia.

Η Talia Favia που είναι ζευγάρι με τον Chaz Buzan δε δίστασε να αγγίξει την εμπειρία του πως θα ένιωθε αν χώριζε με τον σύντροφο της προκειμένου να στήσει αλλά και να εκτελέσει με απόλυτο πάθος τη χορογραφία “Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν ‘Πως θα ήταν αν τον έχανα’, ‘Τι θα έκανα αν αυτό συνέβαινε σε εμάς’. Σίγουρα άντλησα πολλά συναισθήματα από αυτή την προβολή κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας” δήλωσε.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές τις γραμμές το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 15.000.000 προβολές στο YouTube Channel “DanceOn” αποδεικνύοντας πως μια δυνατή χορογραφία πάνω σε ένα θέμα που αγγίζει πολλούς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη:

Υ.Γ: Το τραγούδι που επιλέχτηκε για το χορευτικό έχει τον τίτλο “Let it Go” (να τα λέμε κι αυτά…)