Κοίτα, εγώ βασικά κατηγορώ την Jane Austen που ακόμα περιμένω τον Mr. Darcy αλλά η αλήθεια είναι πως ενόσω διαβάζαμε τα μυθιστορήματα της κλασικής και της νεότερης λογοτεχνίας, μπήκαμε νοητά στη θέση της κεντρικής ηρωίδας και σκεφτήκαμε τι θα απαντούσαμε στον Κόμη Vronsky, στον Μεγάλο Gatsby ή στον βρικόλακα Edward Cullen.

Από τους πιο κλασικούς μέχρι τους μυθοπλαστικούς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, αυτοί είναι οι ήρωες βιβλίων που επηρέασαν το γούστο στους άντρες κάθε αναγνώστριας:

Κόμης Vronsky – Άννα Καρένινα (Λέων Τολστόι)

Νέος, όμορφος, παθιασμένος, πλούσιος και κοσμικός. Καμία Άννα δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν κόμη Vronsky στην πραγματική ζωή. Βέβαια, δεν είναι και ο πιο δυνατός χαρακτήρας όταν τα πράγματα γίνονται αληθινά δύσκολα. Καλό είναι να ζήσεις το πάθος και να αποχωρήσεις πριν ψάχνεις για τα δρομολόγια των τρένων…

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

O Aaron Taylor-Johnson ως Κόμης Vronsky

Mr. Rochester – Jane Eyre (Charlotte Brontë)

Πολλοί άντρες κρύβουν σκελετούς στη ντουλάπα τους, αλλά ο Mr.Rochester είχε τους περισσότερους. Μπορεί να περάσουν έξι μήνες και να μη γνωρίζεις ούτε το όνομα της μητέρας του, αλλά μεταξύ μας, αυτό το μυστήριο είναι που τον καθιστά τόσο γοητευτικό. Σε επίπεδο μυθοπλασίας καλός είναι, στην πραγματική ζωή θα σου κάνει λίγο τα νεύρα κρόσσια μέχρι να σου φανερώσει το βάθος των αισθημάτων του, οπότε υπομονή!

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

Ο Michale Fassbender ως Mr.Rochester

Jay Gatsby – The Great Gatsby (F. Scott Fitzerald)

Ο Jay Gatsby είναι ο άντρας που είναι εμμονικά ερωτευμένος με την Daisy. Ένας τέτοιος άντρας θα κατέβαζε όλο τον ουρανό με τα άστρα για χάρη σου. Βέβαια, η εμμονή έχει και μια πολύ κουραστική πλευρά. Αν ο χαρακτήρας του Jay Gatsby γραφόταν σήμερα θα ήταν ο άντρας που θα σε έσβηνε από φίλη στο Facebook μετά από διαφωνία, για να σου στείλει νέο αίτημα φιλίας μαζί με ένα δακρύβρεχτο μήνυμα δύο ώρες μετά.

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

O Leonardo di Caprio ως Jay Gatsby στη κινηματογραφική μεταφορά του 2013

Dorian Gray – Το πορτραίτο του Dorian Gray (Oscar Wilde)

Ό,τι και να λέμε οι νάρκισσοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας και δυστυχώς το έχουν δουλέψει καλά το σύστημα «σαγήνη». Ο Dorian Gray έχει ταυτιστεί με το χαρακτήρα του Νάρκισσου οπότε λίγη μελέτη στο έργο του Oscar Wilde -προς γνώση και συμμόρφωση- ωφέλιμη θα είναι.

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

Σκηνή από την ταινία «Το πορτραίτο του Dorian Gray»

Sherlock Holmes (Sir Arthur Conan Doyle)

Έχει μια απάντηση για όλα, η οξυδέρκεια του ξεπερνά τα συνηθισμένα επίπεδα και όλα αυτά τον κάνουν λίγο υπερόπτη κι απόλυτο. Τι να κάνουμε αυτά έχει η γοητείας της ευφυίας…

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

O κλασικός Sherlock Holmes

Sirius BlackΧάρι Πότερ & ο Δεσμώτης του Αζκαμπάν/ Χάρι Πότερ & το Τάγμα του Φοίνικα (J.K. Rowling)

Ένας χαρακτήρας χτυπημένος από τη μοίρα, με δύσκολη οικογενειακή ιστορία, που παρόλα αυτά δεν παρέδωσε τα όπλα, έμεινε πιστός στις αξίες του και θέλησε να αφοσιωθεί στην ιδιότητα του ως νονός του Harry Potter. Απλώς, ένας από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες στη σειρά βιβλίων του Harry Potter που αν εξαιρέσεις τη μεταμόρφωση σε σκύλο, θα ευχόμασταν να γνωρίζαμε στην πραγματική μας ζωή.

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

O Gary Oldman ως Sirius Black στο Harry Potter & The Order of the Phoenix

Jon Snow – Το Παιχνίδι του Στέμματος (Τραγούδι Φωτιάς & Πάγου) (R.R. Martin)

Όπως και ο Sirius Black μερικά θεματάκια με την οικογένεια του τα έχει, αφού όλοι ήξεραν πως ήταν το μπάσταρδο παιδί του Βασιλιά του Βορρά, Nedd Stark, δεν είχε ποτέ τη συμπάθεια της μητριάς του, και δεν ήξερε ποια είναι η μητέρα του. Εξαιτίας όλων αυτών θέλει να γίνει κάτι παραπάνω από τα βιώματα του, γι’αυτό και πρόκειται για έναν άνθρωπο με ηθικές αξίες και ηγετικές ικανότητες. Α, κι όταν ερωτεύεται, ερωτεύεται! Ο Jon Snow ανήκει στην κατηγορία Sirius Black: Μακάρι να ήταν αληθινός!

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

O Kit Harrington ως Jon Snow στη σειρά Game of Thrones

Edward Cullen – Twilight (Catherine Hardwicke)

Λοιπόν, ένας Ρωμαίος σε εκδοχή Βρικόλακα. Βάλε αυτοθυσία, αιώνια αγάπη, ηρωισμό στη μίξη, και τη μορφή του Robert Pattinson στη σειρά ταινιών, και θα καταλάβεις γιατί έγινε ο αγαπημένος ήρωας των εφήβων.

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

Robert Pattinson ως Edward Cullen

Mr. Darcy – Υπερηφάνεια & Προκατάληψη (Jane Austen)

Λοιπόν, το έχω πει σε όλους τους άντρες φίλους μου πως αν θέλουν να καταλάβουν τι θέλει μια γυναίκα πρέπει να μελετήσουν τον Mr. Darcy, αλλά δε νομίζω πως με πιστεύουν. Τι γίνεται με την περίπτωση «Mr. Darcy»: Είναι ο άντρας που δεν φανερώνει πολλά, αλλά όποτε γυρίζεις το κεφάλι σου τον πιάνεις να σε κοιτά. Δεν μιλάει πολύ, αλλά θα δείξει με τις πράξεις του πόσο σε νοιάζεται, όχι μόνο εσένα αλλά και όσους αγαπάς, γιατί θέλει να σε κάνει με κάθε τρόπο ευτυχισμένη. Με λίγα λόγια κρατά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον «χαλί να τον πατήσεις», Jay Gatsby και «σκληρό καρύδι», Mr. Rochester. Εντάξει, ψέμματα δεν θα πούμε…το γεγονός πως ως άντρας είναι γοητευτικός και με οικονομική επιφάνεια, βοηθά!

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

Mr. Darcy (Matthew McFadyen) στην ταινία του 2005

Christian Grey – Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι (EL James)

Θα περάσω κατευθείαν στο παρασύνθημα: Ο Mr.Darcy με σαδιστικά γούστα στο σεξ και σκληρά παιδικά χρόνια. Τόσο απλό!

ήρωες βιβλίων-πρότυπα αντρών

Σκηνή από την ταινία «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»