Μπορεί να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο και απόψε να πραγματοποιεί την πρώτη live εμφάνιση της στην Ελλάδα, η Lady Gaga διαθέτει όμως και μια άλλη πλευρά, μια τζαζ πτυχή που θα ξεδιπλώσει μέσα από το άλμπουμ “Cheek to Cheek” το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Lady Gaga με τον θρυλικό ερμηνευτή, Tony Bennett. Τι επιδιώκουν οι δύο αστέρες της μουσικής, που μπορεί να έχουν 60 χρόνια διαφορά άλλα κοινά ακούσματα; Να γνωρίσουμε τη τζαζ σε ένα καινούργιο κοινό’ (εννοώντας τους νέους), δήλωσε η Lady Gaga σε συνέντευξη της.

‘Εκτός ότι έχει τον κόσμο να απολαμβάνει τη μουσική της τώρα, η Lady Gaga έχει ένα τεράστιο νεανικό κοινό που τη λατρεύει, το οποίο δεν έχει ακούσει ξανά τζαζ μουσική, κλασική αμερικάνικη μουσική’ δήλωσε ο Bennett σε ξεχωριστή συνέντευξη ‘Η φιλοδοξία μου ήταν να κάνουμε αυτό το άλμπουμ προκειμένου να γνωρίσουμε τη τζαζ σε νέους ανθρώπους’.

Από τη φωτογράφιση της Lady Gaga με τον Tony Bennett για την H&M Holiday Collection

Από τη φωτογράφιση της Lady Gaga με τον Tony Bennett για την H&M Holiday Collection

Η Lady Gaga, 28 ετών σήμερα, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όπως και ο Tony Bennett, και τραγουδά τζαζ από τα 13 της χρόνια, παρόλο που το ντεμπούτο της στη μουσική σκηνή έγινε το 2008 με ποπ τραγούδια με ηλεκτρονικό ήχο που την έφεραν αμέσως στην κορυφή των charts. Η ίδια η τραγουδίστρια ομολόγησε πως η συμμετοχή της στο άλμπουμ “Cheek to Cheek” ήταν μια επαναστατική κίνηση καθώς σημαίνει πως θα πει αντίο στην ποπ μουσική για λίγο προκειμένου να τραγουδήσει μερικά τζαζ κομμάτια αλλά η άποψη της είναι πως η τζαζ είναι η αυθεντική ποπ μουσική της Αμερικής.

Οπότε τι να περιμένουμε να ακούσουμε από τους δύο κατόχους βραβείων Γκράμι; Διασκευές τραγουδιών όπως το “Sophisticated Lady” του Duke Elington και το “Anything Goes” του Cole Porter, και άλλα πολλά.

Μένει να δούμε αν η Lady Gaga θα μας δώσει ένα δείγμα της τζαζ πλευράς της στο αποψινό της live στο στάδιο ΟΑΚΑ αφού συμπίπτει τόσο κοντά χρονικά με την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ!