Βασίλισσα Γοργώ στους 300Sarah Connor στην τηλεοπτική σειρά Terminator: The Sarah Connor Chronicles και φυσικά Cersei Lannister στο Game of Thrones. H εντυπωσιακή Lena Headey παρά το γεγονός πως δηλώνει ντροπαλή σε υπερβολικό βαθμό, ξέρει να ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στους δυναμικούς γυναικείους ρόλους…

Είναι Αγγλίδα που έχει γεννηθεί ωστόσο στο… Τρίγωνο των Βερμούδων. Έχει να το λέει…

Σε ηλικία 17 ετών τράβηξε την προσοχή ενός ατζέντη που της ζήτησε να πάει στην οντισιόν για το φιλμ Waterland με πρωταγωνιστές τους Jeremy Irons και Ethan Hawke. Και φυσικά πήρε το ρόλο.

Επόμενες εμφανίσεις της ήταν στα The Remains of the Day, The Jungle Book, Onegin και Aberdeen.

Στο The Brothers Grimm (2005) ο σκηνοθέτης Terry Gilliam δεν την «πήγαινε» και την κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα όταν βγήκε το φιλμ και δεν τα πήγε και τόσο καλά. Για ένα διάστημα η Headey αποσύρθηκε από το προσκήνιο και έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί τις ικανότητές της. Όταν το τηλέφωνο χτύπησε για το 300, ξέσπασε σε κλάματα από την ανακούφιση.

Πως έμαθε για το Game of Thrones; Γύριζε ένα φιλμ με τον καλό της φίλο Peter Dinkageκαι εκείνος της είπε για ένα σπουδαίο σενάριο που είχε διαβάσει και την ρώτησε εάν θα ήθελε να παίξει το ρόλο της αδελφής του.Game-of-Thrones-cersei-lannister-640x480

Και οι τρεις ρόλοι ως Γοργώ, Cersei Lannister και Sarah Connor, την βοήθησαν πολύ στο μετέπειτα “ρόλο” της μητρότητας.

Δεν αντέχει τα κοσμικά πάρτι και τo δήθεν celebrity «στήσιμο» και συμπεριφορά. Είναι χαρακτηριστικά άνετη και στις συνεντεύξεις της συνήθως ξαφνιάζονται για παράδειγμα από το πόσες φορές χρησιμοποιεί τη λέξη «fucking».

Λατρεύει το φιλμ των ‘80s, Lost Boys.

“Σιχαίνομαι να με παρατηρούν. Δεν το αντέχω. Ξέρω, ξέρω, διάλεξα λάθος καριέρα. Έπρεπε να γίνω γιατρός”.

Η πρώτη της φωτογράφιση σε αντρικό περιοδικό ήταν σκέτη αποτυχία. Η προσπάθειά της να δείξει sexy, κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και μετά άρχισε να γελάει. Είναι κάτι εντελώς εκτός του στυλ της.

Βρήκαμε το άρθρο στο Digital Life