Σπάνιες φωτογραφίες της Marilyn Monroe που «τραβήχτηκαν» μερικές εβδομάδες πριν από τον αιφνίδιο θάνατό της πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Λονδίνο.

Οι εντυπωσιακές λήψεις έχουν την υπογραφή του φίλου της σταρ, του φωτογράφου George Barris, και η ειδυλλιακή τοποθεσία είναι η παραλία Santa Monica.

Η φωτογράφιση έγινε στις 13 Ιουλίου 1962, τρεις εβδομάδες πριν βρεθεί νεκρή -σε ηλικία 36 ετών -στο δωμάτιό της στο Los Angeles. Στο φωτογραφικό πακέτο υπάρχουν και λήψεις  από το σπίτι της στο Brentwood της California.

Οκτώ από τις φωτογραφίες που δείχνουν την Monroe με μία πετσέτα στην παραλία ή με ένα μπικίνι, αναμένεται να φτάσουν στην τιμή των 8000 λιρών (περισσότερα από 12,000 δολάρια) στη δημοπρασία που θα γίνει στις 4 Ιουνίου ( Dreweatts & Bloomsbury Auctions στο Λονδίνο).

Οι φωτογραφίες προορίζονταν για ένα βιβλίο που ετοίμαζε ο Barris, που συνάντησε και ήρθε κοντά με τη Monroe το1954 στα γυρίσματα  της ταινίας « The Seven Year Itch», αλλά δεν το κυκλοφόρησε αφού το «παράτησε» αμέσως μετά τον θάνατό της.

Τελικώς πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει ένα άλλο βιβλίο το 2001 , το «Marilyn: Her Life in her Own Words: Marilyn Monroe’s Revealing Last Words and Photographs».