Η σπουδαία ηθοποιός συμφώνησε να ενσαρκώσει τη μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας στην τηλεοπτική μεταφορά του θεατρικού έργου “Masterclass” για λογαριασμό του καναλιού HBO. Το εν λόγω έργο έκανε πρεμιέρα στο Broadway το 1995 και πραγματεύεται την περίοδο όπου η Κάλλας δίδασκε στους φοιτητές της μουσικής σχολής Juliard (1971) και προσπαθούσε να αποκαταστήσει τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική της ζωή, αφού ο ο Αριστοτέλης Ωνάσης την είχε εγκαταλείψει για να παντρευτεί την Jackie Kennedy.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post, η Streep θα συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Mike Nichols και συνεχίζει την προσωπική της παράδοση που τη θέλει να ενσαρκώνει σπουδαία υπαρκτά πρόσωπα όπως την πρωθυπουργό της Μ.Βρετανίας, Margaret Thatcher, τη σεφ και συγγραφέα, Julia Child αλλά και την αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour αφού αποτελεί πιστεύεται ευρέως πως ο ρόλος της Miranda Priestley έχει βασιστεί σε εκείνη.

Μπορεί να πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή και ο εν λόγω ρόλος να μην εξασφαλίσει το τέταρτο Όσκαρ της ηθοποιού αλλά μάλλον βάζει πλώρη για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας σε τηλεοπτική ταινία.