Η φωτογράφος  Katie Joy Crawford πάλεψε- έδωσε τη δική της μάχη- με την αγχώδη διαταραχή και αυτό της χάρισε το δικαίωμα να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό έργο που δείχνει στον κόσμο πως είναι η  ζωή ενός ανθρώπου που η ψυχή του περνάει δια πυρός και σιδήρου.

«Το άγχος σου απαγορεύει να ανακαλύψεις νέες ιδέες, να ζήσεις, να ονειρευτείς, να έχεις επιθυμίες και επιλογές», γράφει στην περιγραφή του έργου της «My Anxious Heart» και συνεχίζει «Δεν σε αφήνει να ησυχάσεις , σε βρίσκει εν μέσω χαράς και διασκέδασης. Σου θυμίζει το άσχημο παρελθόν και σου μπλοκάρει το μέλλον».

Βαθιά προσωπικό και ιδιαίτερο το συγκεκριμένο project χρησιμοποιεί προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες που «φυλακίζουν» τις κακές στιγμές, σε ένα ταξίδι που μοιάζει να μην έχει γυρισμό.

Απεικονίζοντας τους φόβους και το άγχος η Katie θεραπεύεται και δείχνει το δρόμο σε αυτούς που έχουν τη διάθεση να αλλάξουν και να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό και την ζωή τους.

Όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι , τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις οτι μπορεί το κακό να φύγει, να το διώξεις και να το αντικαταστήσεις με την χαρά και την αισιοδοξία.

«Φοβόμουν να κοιμηθώ. Ένιωθα πανικό, έβλεπα σκοτάδι. Ο φόβος με κυρίευε και το μικρό φως γινόταν- στο τέλος- μία σκιά που με βασάνιζε», λέει η φωτογράφος.

« Δημιουργήθηκες για εμένα από εμένα. Δημιουργήθηκες για την απομόνωσή μου. Δημιουργήθηκες από μία δηλητηριώδη άμυνα, είσαι κατασκεύασμα φόβου και ψεμάτων. Ο φόβος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και της χαμένης εμπιστοσύνης.  Κουκούλωνες όλη μου την ζωή όλο και πιο πολύ, δυνατή – πιο δυνατή», τονίζει και καταλήγει «Φοβάμαι να ζήσω, φοβάμαι να πεθάνω! Τι τρόπος για να υπάρχω».