Εδώ και λίγες εβδομάδες η Misty Copeland γράφει ιστορία. Η επί 14 χρόνια σολίστ χορεύτρια του περίφημου American Ballet Theatre, αποτελεί πλέον την πρώτη Αφροαμερικανή κορυφαία χορεύτρια στα 75 χρόνια λειτουργίας του διάσημου θίασου. Ήταν μία μεγάλη δικαίωση για εκείνη αλλά και για όσους είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό μία πολύ μεγάλη κουβέντα για την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ποικιλομορφία σ’ ένα χώρο όπου κυριαρχεί η παρουσία της λευκής φυλής.
Ενώ μεγαλουργούσε στην πορεία της με τον θίασο η Copeland είχε παράλληλα δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της “Life In Motion: An Unlikely Ballerina”, παρουσίασε τα Tony Awards, χόρεψε σε περιοδεία του Prince, πρωταγωνίστησε σ’ ένα ντοκιμαντέρ-βιογραφία και φυσικά έβλεπε τους fans της στο Instagram να πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι μοιράστηκαν τη χαρά της όταν έγινε γνωστό το νέο. Με όλα τα παραπάνω δεν προκαλεί καμία απορία το γεγονός πως τον περασμένο Απρίλιο το περιοδικό Time συμπεριέλαβε την 32χρονη Copeland στο “100 Most Influential People” τεύχος του.

Η γεννημένη στο Κάνσας το 1982 ξεκίνησε το μπαλέτο σε ηλικία 13 ετών. Ενώ οι χορευτές χρειάζονται τρία χρόνια για να χορεύψουν με pointe, η Copeland χρειάστηκε μόνο τρεις μήνες. To 1998 θα βρεθεί από το San Pedro Dance Center στο Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο με υποτροφία και ένα χρόνο αργότερα θα γίνει δεκτή στο American Ballet Theatre. Aφού γύρισε στην Καλιφόρνια για να τελειώσει τις σπουδές της, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το όνειρό της. Στα 24 της θα γινόταν η μόλις τρίτη Αφροαμερικανή μπαλαρίνα σολίστ στην ιστορία του American Ballet Theatre. Κι όμως το μέλλον θα της επιφύλασε ένα ακόμα μεγαλύτερο κατόρθωμα…

https://www.youtube.com/watch?v=egkVCARjFGQ