Ο Τάσος Μπουλμέτης με την Πολίτικη Κουζίνα αποφάσισε να λερώσει πολλά σκεύη και να «σπαταλήσει» χρόνο και έμπνευση για να φτιάξει ένα σπιτικό, χορταστικό, πιάτο που όταν σερβιρίστηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2003, ο κόσμος πραγματικά το απόλαυσε. Με φόντο την Κωνσταντινούπολη και ανθρώπους που φεύγουν από τον τόπο τους «αφήνοντας το φαί τους στη μέση, κάπου αλλού», η Πολίτικη Κουζίνα συγκίνησε, δημιουργώντας ορδές έξω από τους κινηματογράφους.
Μετά από εκείνη την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες, ο σκηνοθέτης επιστρέφει με τη νέα, πολυαναμενόμενη δουλειά του. Ο Νοτιάς είναι μία γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80, που αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Από 14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood