Εδώ και αρκετούς μήνες η ταινία “Nymphomaniac” -του Lars von Trier- αποτελεί θέμα συζήτησης με αφορμή το προκλητικό περιεχόμενο των τρέιλερ, τις αληθινές ερωτικές σκηνές και το ντουμπλάζ των πρωταγωνιστών οι οποίοι φαίνεται οτι κάνουν sex με ξένο σώμα. Ο σκηνοθέτης είχε προσλάβει ερωτικούς κασκαντέρ που είχαν αντικαταστήσει τους διάσημους ηθοποιούς, έκανε το γύρισμα της ωμής επαφής και μετά φόρεσε τα πρόσωπα των γνωστών πρωταγωνιστών στα ξένα σώματα!

Το φιλμ, αρχικής διάρκειας πέντε ώρες και βάλε, του περίεργου και ταλαντούχου σκηνοθέτη προβλήθηκε για πρώτη φορά την ημέρα των Χριστουγέννων στη Δανία και τις ΗΠΑ σε μία σύντομη εκδοχή των τεσσάρων ωρών.

Τα πόστερ που συνόδευσαν το promo της ταινίας έδειχαν τα ιδρωμένα και ικανοποιημένα πρόσωπα των ηρώων, οι οποίοι απολαμβάνουν τον οργασμό τους με μία ευδαιμονία άλλο πράγμα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουμε την έκφραση των Uma Thurman, Christian Slater και Charlotte Gainsbourg.

Ήταν τότε που μία πλειάδα κριτικών εκ Δανίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα της αφίσας προκειμένου να διαφημίσουν τα βραβεία Bodil που είναι η- ανάλογης αξίας -κινηματογραφική γιορτή της χώρας. Μαζεύτηκαν λοιπόν, πήραν πόζα και αποτύπωσαν το δικό τους οργασμό σε μία σειρά φωτογραφικής και συλλογικής  απόλαυσης.

Από κάτω γράφτηκε, με ιδρωμένα γράμματα: “Έτσι μοιάζουν οι κριτικοί της Δανίας όταν απολαμβάνουν μία καλή ταινία και “έρχονται” όλοι στα βραβεία Bodil. Εσύ θα έρθεις;”

Με μία ανακοίνωση της εθνικής ένωσης του κλάδου των αυστηρών γραφιάδων της 7ης τέχνης , οι συμμετέχοντες στο sex project, τονίζουν οτι μπορούν να είναι διασκεδαστικοί και να μοιράζονται την απόλαυση του κινηματογράφου και δεν είναι πάντοτε επικριτικοί και ψηλομύτες!

Πριν από λίγες ημέρες οι κριτικοί κινηματογράφου της Πολωνίας συγκεντρώθηκαν και έκαναν το ίδιο ακριβώς!!!

Δανία

Δανία

Πολωνία

Πολωνία

Οι αφίσες της ταινίας-συνολικά
Οι αφίσες της ταινίας-συνολικά