Ο Ευγένιος Τριβιζάς, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Σαν συγγραφέας έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία για παιδιά, ένα βιβλίο για ενήλικες και πάνω από 20 θεατρικά έργα, μα και λιμπρέτα για όπερες.

Το βράδυ της Πέμπτης διεξήχθησαν στην Αμερική τα Kidscreen Awards, τα οποία βραβεύουν τις καλύτερες δουλειές για παιδιά στην τηλεόραση και στα ψηφιακά μέσα. Ο Ευγένιος Τριβιζάς απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο με το “Κοτσάνι του Πετροκέρασου” (Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs).

Μια σημαντική διάκριση αφού κατάφερε να κερδίσει την Disney με το “Story Central” και των Digital Playdates με το “My Little Poney”. Ο Ευγένιος Τριβιζάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα τα Νέα, δήλωσε: “«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου».

«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη». πρόσθεσε.

Το ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.