Μία ευχή μόνο φτάνει για να φέρει την χαρά;

Μία εταιρία παραγωγής συνεργάστηκε με το Σύνδεσμο εφήβων και νεαρών ενηλίκων με καρκίνο και έκανε ένα κοινωνικό πείραμα.

Ένας τοίχος, δύο άνθρωποι, μία ερώτηση: «Τι θα σε έκανε χαρούμενο, αν είχες-μόνο- μια ευχή;».

Ο ένας από τους δύο συμμετέχοντες είναι υγιής και ο άλλος καρκινοπαθής ή μέλος της οικογένειας ενός ανθρώπου που δίνει τη μάχη του με τον καρκίνο.

Οι απαντήσεις έχουν να κάνουν με χρήματα, διακοπές, ξεκούραση, μία καλή δουλειά που προσφέρει ασφάλεια και κέρδος. Υπάρχουν όμως και αυτές που μικρές καθημερινές χαρές- όπως ένα τραγούδι- μπορούν να χαρίσουν χαμόγελο και ηρεμία.

«Αν ήταν να κάνω μια ευχή θα ήταν η κόρη μου να έχει μια κανονική ζωή. Θα με γέμιζε με χαρά το να περνάω περισσότερο χρόνο και με τις τέσσερις κόρες και τον άνδρα μου, κάτι που κάνω σπάνια πλέον. Με λένε Μόντσε, είμαι 38 ετών, στα 14 μου είχα λευχαιμία και τώρα έχω μια κόρη που παλεύει με τη λευχαιμία».

Μία άλλη απάντηση: «Θα με ήμουν χαρούμενη αν ξυπνούσα ένα πρωί και έβλεπα την αδελφή μου να είναι υγιής. Με λένε Φάνη, είμαι από τη Μαδρίτη, σπουδάζω εργοθεραπεία και η αδελφή μου έχει λευχαιμία».

Και συνεχίζουν οι ευχές και οι επιθυμίες: «Ξυπνάω κάθε πρωί και βλέπω την κόρη μου να μάχεται για τη ζωή. Μάχεται κάθε μέρα. Έχω δύο κόρες, η μία έχει όγκο Wilms (όγκος στο νεφρό που εμφανίζεται σε μικρά παιδιά) και η άλλη έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Έχω χάσει τον σύζυγό μου πριν 16 χρόνια από καρκίνο», λέει μία μητέρα!

«Δεν εκτιμάμε τη ζωή μέχρι να νιώσουμε ότι την χάνουμε», τονίζουν οι δημιουργοί αυτού του video και καταλήγουν «Πρέπει να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα σε αυτή τη ζωή, αυτά είναι τα σημαντικά και τα χάνουμε».