Κίνηση, μουσική και λόγος. Ένας συνδυασμός μαγικός. Τα φώτα χαμηλώνουν, 10 γυναίκες (οι περισσότερες δεν έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό) αποφασίζουν να βγάλουν τις μάσκες τους, σε κοιτάζουν στα μάτια κι αποκαλύπτουν τις πιο ενδόμυχες σκέψεις τους.

Έχω ξαναγράψει για την παράσταση «Θαρραλέες Ψυχές», τη νέα παράσταση της χοροθεατρικής ομάδας ΦΩΣ που αναφέρεται στις ανθρώπινες επιλογές και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτές και στη δύναμη του ανθρώπου να τα βιώσει και να προχωρήσει πέρα από αυτά έτσι ώστε να βρει τον δρόμο του στη ζωή. Τώρα, ήρθε η ώρα να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Η παράσταση κυριολεκτικά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος δεν είναι απών καθώς στην παράσταση ακούγονται κείμενα της Καλλιόπης Δράκου και αποσπάσματα από βιβλία των Paulo Coelho, Osho, Θόδωρος Ποάλας, Robert Schwart ενώ είναι συγκλονιστικός ο μονόλογος της Ζωής Παρασκευοπούλου. Η κίνηση του σώματος μεταφέρει και εξελίσσει όσα άκουσες υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, στιχουργών κι ερμηνευτών. Η παράσταση έχει αρχή, μέσο και τέλος, δύσκολο εγχείρημα για ένα θέαμα κατά βάση χορευτικό. Κάθε κίνηση, κάθε βλέμμα, έχει ένα σκοπό, ο καθένας να φτάσει στη δική του αλήθεια, να ανακαλύψει τη δική του θαρραλέα ψυχή.401345_10200886902272212_733171203_n

Η παράσταση είναι σφιχτή, δεν σε κουράζει. Οι χορογραφίες και η εκτέλεση τους υπέροχη, πολλές φορές ξεχνάς πως η ομάδα ΦΩΣ αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το χορό αλλά δεν φέρουν τον τίτλο του επαγγελματία καλλιτέχνη.

Το συναίσθημα δεν εκβιάζεται αντίθετα έρχεται χειμαρρώδες, για κάποιους ίσως και απρόσκλητο, όταν παρακολουθείς τη συγκεκριμένη παράσταση.

Όλα είναι ατμόσφαιρα, συναισθήματα και αλήθειες. Ναι, αλήθειες! Χρειάζεται πολύ μεγάλο θάρρος για να ξεγυμνώσει κάποιος την ψυχή του και να μοιραστεί αυτή τη γύμνια με το κοινό.

Αλλά ακριβώς αυτό το ξεγύμνωμα είναι που σου μένει. Οι συντελεστές της παράστασης δεν κουνούν το δάχτυλο σε κανένα. Δεν δείχνουν στον άλλον πώς να ζήσει τη ζωή του, του λένε μόνο «Ζήσε», όπως θες, μόνο βρες το θάρρος στην ψυχή σου και «Ζήσε».

Οι χορογραφίες είναι της Μαριάννας Παπαδοπούλου και της Καλλιόπης Κούρου και η μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Κούρου.

Χορεύουν οι: Καλλιόπη Κούρου, Δάφνη Δούλη -Γκότση,  Αγγελική Σεγισόγλου, Ιωάννα Υψηλάντη, Ζωή Παρασκευπούλου, Νατάσσα  Τζανάκη ,Ελένη Πήλουρη, Πέπη Βενέτα, Χριστίνα Σκλαβάκη, Μαριάννα Παπαδοπούλου.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση πήρε παράταση για τις 31 Μαΐου, 1η  και 2 Ιουνίου και Για την προσέλευσή σας κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6934240145.

Το That’s Life κατόρθωσε να εξασφαλίσει μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του Σαββάτου, 1 Ιουνίου 2013, στις 21:30.

Αφήστε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου, τα μεσάνυχτα και ο νικητής, που θα προκύψει από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του That’s Life, θα ανακοινωθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2013.

Ώρες παραστάσεων Παρασκευή- Σάββατο 21.30 – Κυριακή 18.30 μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας 2104297888-6932297327

One Response