Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και θερμής υποδοχής από το θεατρόφιλο κοινό ολοκληρώθηκε στις 27, 28 & 29 Ιουνίου η θεατρική παράσταση «Η Εύελπις του Αιώνα» στο θέατρο Αλκμήνη, από τη νεοσυσταθείσα Θεατρική Ομάδα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφιερωμένη, στον εδώ και δύο χρόνια πια μεγάλο μας απόντα Θύμιο Καρακατσάνη. Το έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ρούλας Καρακατσάνη (εκδόσεις Καστανιώτη), καταγράφει τη διαδρομή της ηρωίδας της, ανάμεσα στα τοπία των «κοινών πόνων και ευχαριστήσεων» (Α. Καμύ), ανιχνεύοντας το ανθρώπινο που εξακολουθεί –όπως λέει και ο ποιητής Καρούζος – να είναι «…δρόμος!».

Η ομάδα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θέλοντας να τιμήσει και έμπρακτα τη μνήμη του αγαπημένου Θύμιου Καρακατσάνη αποφάσισε να στηρίξει και οικονομικά το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου που εδώ και 31 χρόνια βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες που γεννιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Πριν από την παράσταση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δεληχάτσιος Αντώνης χαιρέτησε την παρθενική εμφάνιση της θεατρικής ομάδας λέγοντας: «Είναι στις πεποιθήσεις του Συλλόγου μας, ότι ο συνδικαλισμός και ο πολιτισμός είναι συνοδοιπόροι, γιατί και οι δύο υπηρετούνται από συλλογικότητες, από προσφορά , από κατάθεση ψυχής και πνεύματος. Πιστεύουμε, ότι η επιστήμη εμπλουτίζει το νου, το θέατρο όμως εμπλουτίζει ολόκληρη την προσωπικότητα. Ο Σύλλογός μας μαζί με τους εργαζόμενους, στάθηκαν όρθιοι μπροστά στα προβλήματα,  στη συρρίκνωση του βιοτικού μας επιπέδου, στο κλείσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είμαστε εδώ και όλοι μαζί μπορούμε να δούμε την επόμενη μέρα, την εργασιακή ζωή των συναδέλφων, το εργασιακό μέλλον, την κοινωνική μας ύπαρξη, ημών και των οικογενειών μας».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς το Σύλλογο Εργαζομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τον Πρόεδρο & όλους τους συντελεστές της παράστασης για την ευγενική τους πρωτοβουλία καθώς και τους  Ρούλα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και Κωστή Σαββιδάκη που αποφάσισαν, να στηρίξουν ηθικά και οικονομικά την «Καρδιά του Παιδιού». «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος» συνέχισε, «επιθυμεί να στείλει μήνυμα αγάπης, αφυπνίζοντας τους αρμόδιους φορείς και ευρύτερα την κοινωνία ως προς τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους σήμερα. Πεποίθηση του Σωματείου είναι, το δικαίωμα των παιδιών αυτών στη ζωή, η αποκατάσταση της υγείας τους, η ψυχολογική τους ενδυνάμωση και η κοινωνική τους ένταξη». Κλείνοντας τόνισε ότι κάθε συμβολή και στήριξη είναι πολύτιμη, ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε στη θεατρική ομάδα & σε όλους τους συντελεστές να βρίσκουν πάντα τη δύναμη και τη μεγαλοσύνη μέσα τους για να στηρίζουν τα μικρά παιδιά που γεννιούνται με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο θέατρο Αλκμήνη στις 10,11 & 12 Οκτωβρίου 2014.