Σταματήστε ό,τι κάνετε και για τα επόμενα 14 λεπτά απολαύστε το χιούμορ, την εξυπνάδα και πάνω απ’ όλα την θετική ενέργεια μίας εκπληκτικής γυναίκας. Πρόκειται για την Maysoon Zayid, μία Αραβοαμερικανίδα κωμικός, που πριν λίγους μήνες έκανε μία εκπληκτική TED ομιλία, δίνοντας ένα τεράστιο παράδειγμα ανθρωπιάς και ακόρεστης διάθεσης για επιβίωση.

Η Zayid, που πάσχει από μία μορφή εγκεφαλικής παράλυσης, αντιμετωπίζει τα πάντα με κοφτερό χιούμορ και είναι προφανές πόση ισορροπία δίνει αυτό στην ζωή της. “Εάν υπήρχε Ολυμπιάδα καταπίεσης, σίγουρα θα κέρδιζα το χρυσό μετάλιο” θα πει χαρακτηριστικά. “Είμαι Αραβικής καταγωγής, γυναίκα, ανάπηρη και μένω στο Νιου Τζέρσεϊ!”. Σκέτη απόλαυση να την ακούς, ατόφια έμπνευση να σου βάζουν τα πράγματα κάτω από την σωστή προοπτική τους τέτοιοι μοναδικοί άνθρωποι.

Η γυναίκα που επειδή τρέμει συνέχεια, λέει πως θυμίζει κάτι ανάμεσα στον Μοχάμεντ Αλί και στην Shakira, σε μαγεύει καθώς ξεδιπλώνει περιστατικά της ζωής της, καλά και άσχημα, που όλα όμως τα αντιμετώπισε με το ίδιο θάρρος και αξιοπρέπεια. Το μόνο που ζητά είναι κάθε μορφή αναπηρίας να παρουσιάζεται με ειλικρίνεια στην κοινωνία, χωρίς ωραιοποιήσεις και κυρίως χωρίς οίκτο. Το standing ovation στο τέλος, είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για μία τόσο υπέροχη γυναίκα.