Σε ηλικία 69 ετών, ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς stars «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, σκορπίζοντας την θλίψη σε όλο τον κόσμο και τα εκατομμύρια των fans του.

“Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους”.

Ο Bowie έδινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μάχη με τον καρκίνο, εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό στον Τύπο και τους θαυμαστές του ενώ δεν είχε εμφανιστεί live από το 2006.

Τραγική ειρωνεία; Πριν τρεις μέρες γιόρτασε τα 69α γενέθλια του ενώ δυο μέρες πριν κυκλοφόρησε το τελευταίο του album, Blackstar.

Ο «Λευκός Δούκας» της ροκ είχε πουλήσει πάνω από1 40 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα του ενώ είχε εμφανιστεί σε συνολικά 28 κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2003 αρνήθηκε να στεφθεί Sir, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι αυτός ο σκοπός της καριέρας μου».

Κοντά του μέχρι την τελευταία του πνοή και η σύζυγός του και πρώην supermodel, Iman.