«Ο πεντάχρονος γιος μου –Jonah- νοσηλευόταν στην εντατική εξαιτίας μιας χρόνιας καρδιακής πάθησης που απαιτούσε χειρουργείο», λέει η φωτογράφος Gail Albert-Halaban που πήρε την απόφαση να αποκαλύψει όλα όσα κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες ενός διαμερίσματος και της ανθρώπινης- καθημερινής- ζωής!

Ήταν εκείνη τη στιγμή που έπρεπε να βρίσκεται στο Amsterdam για ένα καλλιτεχνικό project και έπρεπε να βρει τον τρόπο για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη δουλειά της.

«Συνειδητοποίησα πως η τεχνολογία στο νοσοκομείο λειτουργούσε από μακριά. Οι γιατροί παρακολουθούσαν την καρδιά του παιδιού μου από κάποιον άλλον όροφο. Μπορούσαν να κοιτάζουν μέσα στο σώμα του χωρίς να βρίσκονται κοντά του. Κατάλαβα πως θα μπορούσα να δω και εγώ τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο».

Με αυτά και με τα άλλα προέκυψε μία φωτογραφική σειρά, ένα καλλιτεχνικό αποτύπωμα με τον τίτλο «Out Of My Window».

Για την Gail όλοι είμαστε ηδονοβλεψίες και επιδειξιομανείς. Θέλουμε να μάθουμε τι γίνεται πίσω από κλειστές κουρτίνες και πόρτες, ή έχουμε τη διάθεση να τις ανοίξουμε και να δείξουμε στους έξω τι κάνουμε μόνοι μας μέσα σε ένα διαμέρισμα που ορίζει τον χρόνο και τον χώρο που έχουμε σε αυτή την ζωή!

Αν και στην αρχή η αντίδραση όσων έμαθαν για το έργο της ήταν επιφυλακτική καθώς ακουγόταν λίγο ανατριχιαστικό και μάλιστα κάποιοι της είπαν πως αυτό που έκανε ήταν παράνομο η Gail δε σταμάτησε.

Γιορτινά τραπέζια, παιδικά γενέθλια, μοναχικοί άντρες, ερωτευμένα ζευγάρια, ωραίες γυναίκες που κοιτάζουν και σκέφτονται λίγο πριν μελαγχολήσουν.

«Τα παράθυρα είναι τα σύνορα ανάμεσα στο οικείο και το άγνωστο. Ανάμεσα στους ήχους της πόλης και την απόλυτη ησυχία της ιδιωτικής ζωής. Εκεί όπου η ζωή…ζει, ονειρεύεται και υποφέρει», λέει η φωτογράφος!

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ