Κάποιοι βάζουν σκοπό να “ρίξουν” το ίντερνετ (βλ. γυμνή φωτογράφιση Kim Kardashian στο Paper) κι άλλοι να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του για να δώσουν λίγα λεπτά μαγείας στους χρήστες του.

Έτσι έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε με το βίντεο του χορευτή του μπαλέτου Sergei Polunin ο οποίος εκτελεί χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο hit του Hozier “Take me to Church” σε κινηματογράφηση του  David LaChapelle.

Το εν λόγω βίντεο έχει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια εμφανίσεις στο YouTube, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ποιος είναι λοιπόν ο χορευτής που έκανε ακόμα και αυτόν που βαριέται θανάσιμα το μπαλέτο να μείνει με το στόμα ανοιχτό για 4 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα μπροστά σε μια οθόνη;

To πλήρες όνομα του είναι Sergei Vladimirovich Polunin, γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στην πόλη Kherson της Ουκρανίας. Από την ηλικία των 4 μέχρι και τα 8 του χρόνια ασχολήθηκε με τη γυμναστική και μετά φοίτησε για τέσσερα χρόνια στο Χορογραφικό Ινστιτούτο του Κιέβου. Η πίστη στο ταλέντο και τις δυνατότητες του ήταν που ανάγκασε τον πατέρα του Polunin να φύγει στην Πορτογαλία και να εργαστεί εκεί προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του που είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας για τα μαθήματα του Sergei. Στα 13 του ο Sergei βρίσκεται να φοιτά στη Βρετανική Ακαδημία Μπαλέτου με υποτροφία του Ιδρύματος Νουρέγιεφ. Τ0 2009, στα 19 του, έγινε ο νεαρότερος σε ηλικίας πρωτεύων χορευτής στην ιστορία του βασιλικού μπαλέτου!

Sergei Polunin

Sergei Polunin

Μετά από δύο πετυχημένα χρόνια ο Polunin παραιτήθηκε από το πόστο του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC το Μάιο του 2013 δήλωσε πως παρόλο που ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να γίνει ο κύριος χορευτής του βασιλικού μπαλέτου της Βρετανίας, ένιωσε πως ο χορευτής μέσα του πέθαινε, πως δεν έβρισκε ελευθερία στην έκφραση και πως περιοριζόταν η δημιουργικότητα του.

Από το 2012 μέχρι σήμερα ο Polunin είναι ο αρχιχορευτής του The Stanislavsky Music Theatre στη Μόσχα και του Novosibirsk State Academic Opera and Ballet Theatre στο Νοβοσιμπίρσκ. Θεωρείται από πολλούς το “κακό παιδί” του μπαλέτου λόγω των πολλών τατουάζ που φέρει στο σώμα του αλλά και του ταμπεραμέντου του, ένδειξη του οποίου αποτελεί η αποχώρηση του από την παράσταση “Midnight Express” τον Απρίλιο του 2013, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της.ballet-dancer-hozer-take-me-church-sergei-polunin-41

Η αλά Polunin εκτέλεση του πολύ πετυχημένου “Take me to Church” του Hozier μάλλον “κλέβει τον προβολέα” από τα πολυσυζητημένα, αλλά και αμφιλεγόμενα, βίντεο κλιπ της Sia με πρωταγωνίστρια την έφηβη χορεύτρια, Maddie Ziegler (στο βίντεο κλιπ του “Chandelier” και του “Elastic Heart”), αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα δυνατά κομμάτια συναντούν δυνατές χορογραφίες που φανερώνονται στο ευρύ κοινό, ίσως κατορθώνοντας να ανατρέψουν την αντίληψη πως ο χορός είναι ένα δύσκολο και εκλεκτικό θέαμα.