Μπορεί κάποιοι να πίστευαν πως ο Άγιος Βασίλης είναι εξαφανισμένος κάπου στην Λαπωνία αλλά εγώ όχι μόνο πιστεύω πως ζει αλλά και πως στέλνει κάποια σημάδια πως σύντομα θα εμφανιστεί στέλνοντας ένα απρόσμενο και πρόωρο δώρο σε όλους τους φανατικούς αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας μέσω των Public. Ποιο είναι το δώρο-πειστήριο;

Τα Public, εξασφάλισαν την αποκλειστική κυκλοφορία των επανεκδόσεων δύο εξαντλημένων έως τώρα βιβλίων του μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Ίαν Ράνκιν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο! Τα αγαπημένα, γεμάτα ανατροπές, αστυνομικά μυθιστορήματα «Οι Καταρράκτες» και «Σκελετοί στο κελάρι» βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων Public.

Λίγα λόγια για τα συγκεκριμένα μυθιστορήματα:

Οι Καταρράκτεςcover 1

Μετάφραση: Γιώργος Τζήμας, εκδ. Μεταίχμιο

Μια φοιτήτρια εξαφανίζεται στο Εδιμβούργο… Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε φοιτήτρια, είναι η κόρη ενός εξαιρετικά εύπορου και ισχυρού τραπεζίτη. Ο επιθεωρητής Ρέμπους, βασισμένος στο αλάθητο ένστικτό του, είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα επαναστατημένη νεαρή που θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών της. Η άκρη του νήματος ξετυλίγεται χάρη σε δύο στοιχεία: μια ξύλινη σκαλιστή κούκλα μέσα σ’ ένα μικρό φέρετρο και ένα παιχνίδι ρόλων στο διαδίκτυο, το οποίο διευθύνει ένας μυστηριώδης γκουρού του κυβερνοχώρου. Παλιά μυστήρια του Εδιμβούργου συνδυάζονται με τα σύγχρονα κάτω από παράξενες περιστάσεις, χάρη στην επιμονή του δύστροπου επιθεωρητή Ρέμπους. 

Σκελετοί στο κελάριcover 2

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη, εκδ. Μεταίχμιο

Ένας λαθρομετανάστης βρίσκεται δολοφονημένος σ’ ένα δημοτικό οικιστικό συγκρότημα του Εδιμβούργου: ρατσιστικό έγκλημα ή κάτι διαφορετικό; Εκτός από το φόνο, τον επιθεωρητή Ρέμπους τον απασχολούν, και άλλα ζητήματα: το παλιό του αστυνομικό τμήμα έκλεισε και οι ανώτεροί του θα προτιμούσαν να βγει στη σύνταξη παρά να τον έχουν στα πόδια τους. Δεν θα τους κάνει όμως το χατίρι. Στο πλαίσιο της έρευνάς του, θα επισκεφθεί ένα κρατητήριο προσφύγων, θα συναλλαχθεί με τον βρομερό υπόκοσμο του Εδιμβούργου, και  σχεδόν θα ερωτευτεί… Στο μεταξύ, η συνεργάτιδά του η Σίβον έχει τα δικά της προβλήματα. Μια έφηβη το έσκασε απ’ το  σπίτι της κι καλείται να βοηθήσει την οικογένεια και να βρεθεί πιο κοντά απ’ ό,τι θα ήθελε στον ιστό ενός βιαστή.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ίαν Ράνκιν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον επιθεωρητή Ρέμπους κυκλοφόρησε το 1987. Τα βιβλία του φιγουράρουν στις λίστες των best seller και μεταφράζονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Chandler-Fulbright, CWA Dagger για το καλύτερο αστυνομικό διήγημα της χρονιάς καθώς και το βραβείο Gold Dagger στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος. Ζει στο Εδιμβούργο, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Και για να πειστείτε ακόμα περισσότερο πως βρίσκομαι σε σωστό δρόμο μέχρι να αποδείξω πως όντως υπάρχει Άγιος Βασίλης, αρκεί να αναφέρω πως τα εξαντλημένα μυθιστορήματα του Ίαν Ράνκιν “Οι Καταρράκτες” και “Σκελετοί στο κελάρι” θα τα βρείτε αποκλειστικά στα Public μόνο με 9,90€.

Επισκεφθείτε τα Public  με την άκρως ενημερωμένη λίστα αστυνομικών μυθιστορημάτων, για να βρείτε τη συλλογή όλων των περιπετειών του Ίαν Ράνκιν. 

Ο επιθεωρητής Ρέμπους επιστρέφει στον “τόπο του εγκλήματος” (τα ράφια των καταστημάτων Public) και μας περιμένει να εξιχνιάσουμε μοναδικές υποθέσεις!