Μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στην ηθοποιό, μητέρα, και φιλάνθρωπο – και είδωλο του στυλ, θα προσθέσουμε εμείς – Audrey Hepburn διοργανώνει η Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων των ΗΠΑ και η Vogue δημοσίευσε κάποιες πρώτες φωτογραφίες.

Φορώντας φόρεμα Givenchy, η Hepburn φωτογραφίζεται το 1955 στη Ρώμη, στη διάρκεια των γυρισμάτων του

Πορτρέτα της Audrey Hepburn

”Ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε την έκθεση το 212 και πραγματικά προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε φωτογραφίες από σημαντικές ταινίες και σταθμούς της καριέρας της όπως το “Πόλεμος & Ειρήνη” και το “Αστείο Κορίτσι”, επιλέγοντας τα πιο χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα κάθε φορά. Συμμετείχε σε 30 ταινίες κι επιλέχτηκαν 80 φωτογραφίες περίπου” δήλωσε ο Terence Pepper, έφορος της έκθεσης, και συμπλήρωσε ”Το πιο συναρπαστικό από όλα ήταν πως είχαμε την άδεια να επισκεφτούμε το επίσημο αρχείο της στην Καλιφόρνια. Ήταν πολύ καλά κατηγοριοποιημένο και υπήρχαν περισσότερες από 4000 φωτογραφίες και δημοσιεύματα του Τύπου από τη ζωή της τα οποία συγκέντρωνε η μητέρα και άλλα κοντινά της πρόσωπα, όσο και η ίδια. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να επιλέξουμε μόνο 35 φωτογραφίες από αυτό το αρχείο”.

Οι μπαλαρίνες που φορούσε η Hepburn σε παράσταση της στο West End στα τέλη της δεκαετίας του '40

Οι μπαλαρίνες που φορούσε η Hepburn σε παράσταση της στο West End στα τέλη της δεκαετίας του ’40

Στην έκθεση αποκαλύπτονται κι άγνωστες πτυχές από τη ζωή της θρυλικής ηθοποιού. Ο Terrence Pepper στάθηκε στη μοναδική ομορφιά της Hepburn που για εκείνον βασιζόταν κυρίως στο χτένισμα και το σχήμα των φρυδιών της αλλά και στο γεγονός πως ποτέ δε φορούσε τακούνια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ‘‘Είχε μια ευφυΐα που την καθιστούσε σέξι παρόλο που αντιμετώπιζε ζητήματα αυτοεκτίμησης. Η μητέρα της της έλεγε συχνά ‘δεν πιστεύω πόσο μακριά έφτασες με τόσο λίγο ταλέντο’. Πολύ σκληρή δήλωση για ένα γονέα”. 

Πορτρέτα της Audrey Hepburn

Συλλογή με εξώφυλλα της Audrey Hepburn από το 1948

Πορτρέτα της Audrey Hepburn

Φωτογραφημένη από τον Richard Avedon το 1953

Η έκθεση δεν επικεντρώνεται μόνο στην καριέρα της Hepburn ως ηθοποιός αλλά και στο σημαντικό της έργο ως πρέσβειρα της Unicef.

Πορτρέτα της Audrey Hepburn

H Audrey Hepburn σε αποστολή της Unicef στο Σουδάν το 1989

Η έκθεση Audrey Hepburn Portraits of an Icon, που παρουσιάζει πορτρέτα από τη ζωή της Audrey Hepburn από τη δεκαετία του ’40 ως τα μεγαλύτερα της χρόνια, ξεκινά στις 2 Ιουλίου 2015 και θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου του 2015 στη National Portrait Gallery των ΗΠΑ.

Πορτρέτα της Audrey Hepburn

Πορτρέτα της Hepburn από τον ιστορικό της ρόλο στο “Πρόγευμα στο Τίφανις”