Η Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος Agnes de Mille είχε πει πως «η πιο ειλικρινής μορφή έκφρασης των ανθρώπων είναι μέσα από το χορό και τη μουσική γιατί τα κορμιά δεν λένε ποτέ ψέματα». Σκεφτόμουν αυτό το απόφθεγμα όταν έμαθα πως μία ερασιτεχνική, χοροθεατρική ομάδα ανεβάζει τη νέα της παράσταση.

Πρόκειται για την ομάδα «ΦΩΣ» που αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το χορό, την κίνηση και την ελεύθερη έκφραση, χωρίς να φέρουν τον τίτλο του επαγγελματία καλλιτέχνη αλλά με την κατάθεση της ψυχής τους, κάνουν τους άλλους να ονειρεύονται.

Το νέο τους εγχείρημα φέρει τον τίτλο «Θαρραλέες ψυχές». Η παράσταση αναφέρεται στις ανθρώπινες επιλογές και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτές και στη δύναμη του ανθρώπου να τα βιώσει και να προχωρήσει πέρα από αυτά έτσι ώστε να βρει τον δρόμο του στη ζωή, που μόνο μια θαρραλέα ψυχή μπορεί. Η δική σας!

Προσωπικά, θέλω να παρακολουθήσω τη συγκεκριμένη παράσταση για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ξέρω τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα η δημιουργός της ομάδας «ΦΩΣ», Μαριάννα Παπαδοπούλου, καθώς πρόκειται για μία χορογράφο που μπορεί να αντιληφθεί από την πιο μικρή κίνηση τι συμβαίνει στην ψυχή που περικλείει το κορμί. Και δεύτερον, επειδή η ομάδα αποτελείται κι από άτομα που μπορεί να μην είχαν ξανακάνει μαθήματα χορού και μετά από πολλή δουλειά, ψυχική και σωματική, κατορθώνουν να εκτελούν ένα άρτια καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.afisa-parastasis

Το Thats Life θέλοντας να στηρίξει καλλιτεχνικά δρώμενα που οργανώνουν καθημερινοί άνθρωποι, είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης «Θαρραλέες Ψυχές» και σύντομα θα διεξάγουμε διαγωνισμό με δώρο προσκλήσεις για την παράσταση.

Πληροφορίες για την παράσταση:

ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΨΥΧΕΣ στο θέατρο Πυξίδα (Σαρρή & Ρήγα Παλαμίδου 3, Ψυρρή)

Ημέρες Παραστάσεων: 11-12, 17-18-19, 24-25-26 Μαΐου 2013

Έναρξη: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00/Κυριακή στις 18:30

Είσοδος με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6934240145

Διάρκεια: 55 λεπτά

Μουσική από Έλληνες Συνθέτες

Κείμενα: Δράκου Καλλιόπη

Αποσπάσματα από βιβλία των Paulo Coelho , Osho,   Robert Schwart

Χορογραφίες:  Παπαδοπούλου Μαριάννα , Κούρου Καλλιόπη, Δάφνη Δούλη -Γκότση

Ηχητική αφήγηση: Παπαδοπούλου Μαριάννα

Χορεύουν: Καλλιόπη Κούρου, Δάφνη Δούλη -Γκότση, Αγγελική Σεγισογλου, Ιωάννα Υψηλάντη, Ζωή Παρασκευπουλου, Νατάσσα  Τζανακη ,Ελενη Πηλουρη, Χριστινα Σκλαβακη, Μαριαννα Παπαδοπουλου.

Λίγα λόγια για την Ομάδα «ΦΩΣ»

Η Ομάδα «ΦΩΣ» δημιουργήθηκε το 2007 για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη του χορού. Δεν διεκδικεί καμία θέση στο καλλιτεχνικό χορευτικό στερέωμα αλλά διεκδικεί την ελευθερία της έκφρασης της ψυχής μέσα από τον χορό.

Έχει δώσει παραστάσεις στο Βεάκειο θέατρο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πειραιά, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.