Συγκρατήστε αυτό το όνομα γιατί θα το ακούσετε πολλές φορές από εδώ και πέρα. Η 21 χρονών Samantha Shannon έχει μόλις δύο εβδομάδες που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ωστόσο έχει ήδη ταράξει τα νερά του βιβλίου με την συμφωνία της με τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury -βλέπε Harry Potter και τις αναμενόμενες συγκρίσεις με την J.K. Rowling- για επτά τίτλους, και όπως είπε και η ίδια έχει ήδη λάβει μία επιταγή με ένα εξαψήφιο ποσό. 

Οι κριτικοί γράφουν τα κολακευτικότερα σχόλια για τη δουλειά της, που έχει πάρει ήδη τον δρόμο για την κινηματογραφική προσαρμογή και βέβαια το νέο της βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, το The Bone Season, βρίσκεται στην κορυφή πολλών top10. Η ιστορία του μας μεταφέρει στο έτος 2059 όπου μία 19χρονη μελλοντολόγος πολεμάει για την ελευθερία της εναντίον μίας καταπιεστικής κοινωνίας. Όπως είπε η Alexandra Pringle του οίκου Bloomsbury, όταν ξεκίνησε να το διαβάζει, απλά δεν μπορούσε να σταματήσει και συνέχισε μέχρι την τελευταία σελίδα. Αμέσως μετά, ξεκίνησε την διαδικασία να συμφωνήσει με την Shannon.

Σημειώστε πως το πρώτο της βιβλίο Aurora, το είχε απορρίψει κάθε ατζέντης που το είχε διαβάσει. Λογικά τώρα κάποιοι πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους…