Το sequel του Thor «Ο Άρχοντας του Σκότους» έχει ήδη «κατακεραυνώσει» το αμερικανικό box office φέρνοντας κέρδη ύψους 86,1 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρεμιέρα του, καταρρίπτοντας το άνοιγμα της πρώτης ταινίας που έφερε κέρδη αξίας 65,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι λογικό επακόλουθο μια τόσο μεγάλη επιτυχία να φέρνει δημοσιότητα στους πρωταγωνιστές της και ενώ ξέραμε ήδη αρκετά τόσο για τη Natalie Portman όσο και για τον Liam Hemsworth η αλήθεια είναι πως «κρυφό» χαρτί αποδείχτηκε ο κακός της ιστορίας, Loki, τον οποίο υποδύεται ο Βρετανός Tom Hiddleston.

O Tom Hiddleston ως Loki

O Tom Hiddleston ως Loki

Καταρχάς, ο κινηματογραφικός αδερφός και προσωπική νέμεση του Thor, κατέκτησε τη δεύτερη θέση της λίστας του περιοδικού Empire με τους πιο σέξι άντρες. Μια μάλλον απρόσμενη νίκη για έναν ηθοποιό που ενώ στην αρχή κυνηγούσε το ρόλο του Thor ο σκηνοθέτης των ομώνυμων ταινιών, Kenneth Branagh, επέμενε πως έβλεπε στο πρόσωπο του τον κακό Loki. Ο Tom Hiddleston έπρεπε να υποβληθεί σε αυστηρή δίαιτα για να παρουσιάζει μια ψιλόλιγνη φιγούρα επί της οθόνης (έχει ύψος 1,87 μ.) καθώς η σκηνοθετική οδηγία του Branah όριζε πως «Ο Loki θα πρέπει να διαθέτει λεπτή σιλουέτα και πεινασμένο βλέμμα σαν τον Κάσσιο στον Ιούλιο Καίσαρα. Δεν μπορεί να έχει το παράστημα του Thor».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος ηθοποιός συνεργάζεται με μεγάλους σκηνοθέτες αφού έχει παίξει και στην ταινία «Το Άλογο του Πολέμου» σε σκηνοθεσία Steven Spielberg και υποδύθηκε τον συγγραφέα Francis Scott Fidgerald στην ταινία του Woody Allen «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Παρόλο που είναι απόφοιτος της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης ο Hiddleston πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Eton College, το πιο διάσημο οικοτροφείο της Αγγλίας και ήταν συμμαθητής με τον πρίγκιπα William. Ο Hiddleston και οι άλλοι σπουδαστές συμπεριφέρονταν απολύτως φυσιολογικά στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να αναλογίζεται τον πρίγκιπα ως έναν ακόμα συμμαθητή του.

Παρόλο που ο Tom Hiddleston χρωστάει τη δημοφιλία του στον Thor, ο αγαπημένος του σούπερ ήρωας είναι ο SuperMan και έχει συνδέσει τον χαρακτήρα με τον ηθοποιό Christopher Reeve.

Ο κινηματογραφικός κακός, Loki, έχει στην πραγματικότητα μια ευαίσθητη πλευρά καθώς τον Ιανουάριο του 2013 ταξίδεψε με αποστολή της Unicef στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής προκειμένου να επισκεφθεί τις τοπικές κοινότητες που έχουν στηθεί εκεί και παραμένει ενεργό μέλος του οργανισμού.

Τέλος, αν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με τον Tom Hiddleston μην τον ψάξετε στα social media γιατί τα αποφεύγει καθώς πιστεύει πως προσφέρουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της κοινωνίας και δεν μπορεί να έχει μια καθαρή εικόνα για το κοινό του.

Μπορείτε ωστόσο να τον κάνετε να σας συμπαθήσει αν του σερβίρετε το αγαπημένο του Earl Grey τσάι με λίγο γάλα και θα σας αγαπήσει αν επιλέξετε να είστε εσείς το άτομο που βρίσκεται πιο βαθιά στη θάλασσα γιατί παρόλο που λατρεύει το κολύμπι, τρέμει τους καρχαρίες και έχει ομολογήσει πως όταν συνειδητοποιεί πως βρίσκεται πολύ μακριά από την ακτή ακούει το μουσικό θέμα από «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» μέσα στο κεφάλι του.