Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις ενός από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου θεάτρου, Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Με σπουδαίους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, το έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα αναφέρεται στην επίδραση του παρελθόντος στο παρόν όπου επεξεργάζεται τον μύθο της “Ορέστειας” του Αισχύλου. Ο Ευγένιος Ο’ Νηλ τροποποιεί το μύθο σε μια σύγχρονη τριλογία σε ενιαία παράσταση, αποκαλύπτοντας τη διαβρωμένη εικόνα της αστικής τάξης που κρύβεται πίσω από ένα άψογο προσωπείο…
Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα είναι η τελευταία παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στο πλαίσιο της θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής. Το έργο ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, με τον ίδιο να δηλώνει: “Είναι ένας σκοτεινός κόσμος, αλλά νομίζω ότι αυτό που πετύχαμε είναι να του δώσουμε κάποιες αντιστίξεις, με κάποιες πινελιές κωμικές, αληθινές, καθημερινές, με τη συνεχή ύπαρξη πάνω στη σκηνή των θεατών του έργου, εκπροσώπων των θεατών του έργου, σαν έναν χορό, που συνοδεύει την παράσταση από την αρχή μέχρι το τέλος”.
Πρωταγωνιστούν η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακύλας Καραζήσης, ο Χρήστος Λούλης και η Μαρία Πρωτόπαππα στον ρόλο της Λαβίνια, μιας σύγχρονης Ηλέκτρας.

Οι παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού (κτίριο Τσιλλερ) θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Απριλίου.
http://www.youtube.com/watch?v=YPrCXDse3ZM