΄Οποιος έχει μανία με τα selfies.Αυτός που, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, φωτογραφίζει τον εαυτό του και δεν έχει αφήσει κρεβάτι, καθρέφτη σε ασανσέρ,πάρκο, δωμάτιο ή τουαλέτα όπου να μην έχει αποτυπώσει την παρουσία, την ομορφιά και την αρχοντιά του με ένα κλικ.

Ο παρανοικός της εικόνας και του φαίνεσθαι, μπορεί  να ταξιδέψει και να μπει στην ουρά αναμονής-από τρεις έως έξι ώρες- για να “τραβήξει”το πιο trendy selfie του κόσμου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στη David Zwirner Gallery στο Chelsea του Λονδίνου.

Εκεί έχει “αναπτυχθεί” το ιδανικό περιβάλλον για να αποθεώσει κάποιος το ναρκισσισμό του, ανάμεσα σε φώτα LED και αμέτρητους καθρέφτες. Ο επισκέπτης ,μετά από την πολύωρη αναμονή,έχει στη διάθεσή του 45 δευτερόλεπτα προκειμένου να πάρει την πόζα και να απαθανατίσει τον εαυτό του. Μία επισκέπτρια μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε οτι “Αξίζει τον κόπο και την αναμονή. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Δε μπορείς να πεις οτι το έκανες αν δεν έχεις τη φωτογραφία που αποδεικνύει οτι ήσουν και εσυ εκεί.”

Το δωμάτιο είναι μέρος της έκθεσης του καλλιτέχνη Yayoi Kusama -I Who Have Arrived in Heaven- και έχει τον τίτλο “Infinity Mirrored Room – The Souls of Millions of Light Years Away.”

Άπειρες αντανακλάσεις και ένα μεθυστικό περιβάλλον περιμένουν τον άνθρωπο που είναι οπαδός του “Me, myself & I.”Διότι νάρκισσοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.