Οι fans του ανά τον κόσμο το γνωρίζουν πολύ καλά… η σχέση του Prince με το Internet και την τεχνολογία έχει “σκαμπανεβάσματα“. Έχει υπάρξει φανατικός εχθρός της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, έχει υπάρξει ωστόσο και χρήστης τους. Έχει λογαριασμό στο Twitter εδώ και δύο χρόνια, έχει ανοίξει λογαριασμό στο Vevo για τα κομμάτια του, στο παρελθόν ωστόσο έχει δηλώσει ότι “σιχαίνεται το Internet“, έχει αρνηθεί να πουλήσει τα albums του από ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ και πρόσφατα, μέσα στο καλοκαίρι, αφαίρεσε τη μουσική του από online services όπως το Spotify. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται ότι βρίσκεται “στις καλές του” και απολαμβάνει τη δημοσιότητα ενός σπάνιου Youtube video που αφορά μία “θρυλική” εκτέλεσή του στο Creep των Radiohead στο φεστιβάλ Coachella του 2008.

Ένα διαφορετικό cover, μία extended version του κομματιού από τον “Purple One”, η οποία άφησε εποχή και συζητείται ακόμη από όσους είχαν την τύχη να την ακούσουν live. Η ιστορία θέλει το κομμάτι μετά τη συναυλία εκείνη να αφαιρείται από οποιαδήποτε πηγή online, με τις πληροφορίες να θέλουν τον ίδιο τον Prince να το κάνει αυτό, στο πλαίσιο της εμμονής του με θέματα copyright κ.ο.κ.

Ποια ήταν η άποψή των Radiohead για το coverΟ ίδιος ο frontman τους, Thom Yorke, φέρεται να αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του το 2008 γιατί ο Prince “μπλόκαρε” το κομμάτι,σημειώνοντας “να του πει κάποιος να το ξεμπλοκάρει, καθώς είναι το κομμάτι τους”.

Προς μεγάλη μας χαρά, πριν λίγες μέρες, ένα οκτάλεπτο Youtube video με τίτλο “‘Creep‘ – Prince at Coachella 2008 (Uploaded via Permission from Radiohead) ανέβηκε από το χρήστη του Youtube, Miles Harti. Στην περιγραφή του video μάλιστα αναφέρεται ότι το copyright ανήκει στους Radiohead που έδωσαν την άδειά τους για να ανέβει το κομμάτι.

Όσο για τον Prince, τα νέα είναι ότι έκανε tweet το video (δύο μάλιστα, καθώς το πρώτο το διέγραψε αλλά κατόπιν έκανε ένα δεύτερο) κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίοδο δε νιώθει(ευτυχώς) με τον ίδιο τρόπο όπως όταν …ζητούσε να κατέβει από παντού.

‘Οπως να και έχει, μία μεγάλη στιγμή του Prince, του Coachella και του Creep είναι επιτέλους online και επιβάλλεται να την δείτε/ακούσετε πατώντας το Play.

Πηγή: Digitallife.gr