Τα τατουάζ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχουν ένα μήνυμα που «ακούστηκε» ηχηρά όταν μετά το γκολ στο αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Καέν ο ποδοσφαιριστής έβγαλε τη μπλούζα του και αποκάλυψε 50 ονόματα ανθρώπων (ανάμεσά τους και 15 μικρά παιδιά) που ζουν στις πιο υποανάπτυκτες χώρες του κόσμου.

Άνθρωποι που υπέφεραν από την πείνα και έλαβαν βοήθεια από το πρόγραμμα «World Food Programme» των Ηνωμένων Εθνών.

Και επειδή  ζούμε στην εποχή των social media και της ψηφιακής επανάστασης ο ποδοσφαιριστής ανέβασε στο Instagram ένα video για να γίνει αυτή η κίνηση περισσότερο γνωστή και να αφυπνίσει τον κόσμο, υπογραμμίζοντας «805 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα στον κόσμο σήμερα. Σιγουρευτείτε πως ο κόσμος ξέρει.

Υποστηρίξτε τους όπως ακριβώς υποστηρίζετε εμένα”#WorldFoodProgramme #805millionnames»

Το μήνυμά του

«Όπου πάω οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν, φωνάζουν το όνομα μου, ζητωκραυγάζουν για εμένα. Αλλά υπάρχουν ονόματα που κανείς δεν θυμάται. Που κανείς δεν φωνάζει για αυτούς. Τα 805 εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα σε όλο τον κόσμο σήμερα. Εγώ έχω υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Από εδώ και πέρα θέλω αυτή η υποστήριξη να πάει στους ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές. Οπότε όταν ακούτε το όνομα μου, θα σκέφτεστε τα ονόματα τους. Όταν με βλέπετε, θα βλέπετε αυτούς».

https://www.youtube.com/watch?v=zm81XVO2F2s