Χριστούγεννα και εποχή για πολλές-πολλές συνταγές. Τραπέζια, φίλοι και χαμόγελα, εορταστικές ημέρες με λιγότερη δουλειά και περισσότερη ανεμελιά. Ένα από εκείνα που χρειάζεστε είναι φρέσκες ιδέες για πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές, ειδικότερα γλυκά, για να κάνετε τους αγαπημένους σας να σας λατρέψουν ακόμη περισσότερο.

Τι έχουμε να σας προτείνουμε; Τι θα λέγατε για μία μους σοκολάτας. Τα κορίτσια του ohmydeerblog έχουν την καλύτερη συνταγή, την οποία, αν ακολουθήσετε, η επιτυχία είναι μονόδρομος.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ BLACK FOREST

Υ Λ Ι Κ Α
(προσαρμοσμένη από το Στέλιο Παρλιάρο)

250 γραμ. γάλα
200 γραμ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
400 γραμ. κουβερτούρα, λιωμένη
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 κονσέρβα βύσσινο ή μαρμελάδα βύσσινο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
αμύγδαλο φιλέ
σοκολάτα γάλακτος

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάστε την κονσέρβα βύσσινο μαζί με ένα κουταλάκι κορν φλάουρ και ανακατέψτε πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποθηκεύστε σε ένα βαζάκι.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Με τους αναδευτήρες του ραβδομπλέντερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάστε το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Αδειάστε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα και ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 84-85 °C, λίγο πριν βράσει δηλαδή. Κατεβάστε από τη φωτιά γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό και μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάλτε το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγάκια και ανακατέψτε μέχρι η μους να πέσει στους 36 °C. Σιγά σιγά ενσωματώστε την παχύρρευστη κρέμα με ένα σύρμα και τέλος, προσθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Αδειάστε τη μους σε ποτήρια. Ενδιάμεσα προσθέστε βύσσινο και αμύγδαλο φιλέ. Διακοσμήστε με βύσσινο, αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα σοκολάτας γάλακτος. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Το καλύτερο είναι να τα αφήσετε για όλη τη νύχτα για να δημιουργηθούν οι περίφημες κυψέλες της μους.

Και μία σημείωση. Στη συνταγή των κοριτσιών χρησιμοποιήθηκε το ραβδομπλέντερ της Sencor, το οποίο περιέχει και αναδευτήρες και άρα γίνεται και μίξερ χειρός. Το ραβδομπλέντερ σε αυτή τη συνταγή θα τα κάνει όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το συγκεκριμένο είναι πάλι δύο σε ένα. Χτυπήσανε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη κρέμα με τους ειδικούς αναδευτήρες στο πλαστικό δοχείο που έρχεται μαζί με το μπλέντερ. Έπειτα, ομογενοποιήσανε τη σοκολάτα σε 2 λεπτά με το ραβδομπλέντερ. Απλά, υπέροχα, με ένα μόλις εργαλείο!

Έτσι, αποφασίσαμε να σας το κάνουμε δώρο!

Το μπλέντερ χειρός 4 σε 1 SHB 5604RD της Sencor έρχεται με τεχνολογία τεσσάρων λεπίδων από τιτάνιο, ισχύ εισόδου 1000 W και ένα εξαιρετικά ήσυχο μοτέρ. Με συνεχή έλεγχο ταχύτητας, εργονομικά σχεδιασμένη λαβή, εξάρτημα από ανοξείδωτο ατσάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανάμειξη καυτών τροφίμων, λεπίδα τεμαχισμού, διπλό χτυπητήρι και κόφτη 1250 ml με λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. Διαθέτει ακόμη δοχείο 800 ml με καπάκι.

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που ακολουθούν:

  • Ένα σχόλιο συμμετοχής ανά χρήστη, σε αυτό το θέμα που διαβάζετε.
  • Like στη Facebook σελίδα του ThatsLife
  • Share το διαγωνισμό στο profile σας (σε public μορφή)
  • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 27/12 (23:59) και ο τυχερός νικητής θα ανακοινωθεί στις 30/12.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!