Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αντικείμενο ξεχωριστού design και να δώσει στο χώρο σας ιδιαίτερη αισθητική. Αν έχετε τη δυνατότητα να επενδύσετε σε ένα μόνο φωτιστικό τότε αυτό θα είναι εκείνο που θα τοποθετηθεί πάνω από την τραπεζαρία σας.

Ο τρόπος με τον οποίο θα φωτίσετε την τραπεζαρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θέλετε όταν καθίσετε να φάτε μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας να χαλαρώσετε και όχι να νιώσετε πως περνάτε από ανάκριση ή πως μπορείτε να βγάλετε τα φρύδια σας. Επομένως είναι ωφέλιμο η ένταση του φωτός που εκπέμπει το φωτιστικό σας να είναι χαμηλή έτσι ώστε να σκορπίζει μαλακό φωτισμό κάνοντας όλους να νιώθουν άνετα και χαλαρά.

Επίσης, το φωτιστικό θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος από το τραπέζι που να μην εμποδίζει την επαφή με τα μάτια ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιστικό που να ταιριάζει απόλυτα με το στυλ του χώρου σας ή να κάνετε την ανατροπή και να τοποθετήσετε ένα τελείως διαφορετικού ύφους φωτισμό για την τραπεζαρία σας, για παράδειγμα κλασσικός πολυέλαιος με κρύσταλλα σε μίνιμαλ/βιομηχανικό χώρο.

Όσον αφορά τη διασπορά του φωτός, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε έναν κεντρικό πολυέλαιο ή να διασκορπίσετε το φωτισμό επιλέγοντας να τοποθετήσετε 2-3 φωτιστικά κατά μήκος του τραπεζιού ή τους απλούς γλόμπους που θα κρεμάσετε ασύμμετρα παίζοντας με το μήκος των καλωδίων.

Ιδού μερικές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιδέες για το φωτισμό της τραπεζαρίας:

Τέλος, αν σας γοητεύει η ιδέα των κλασσικών κηροπηγίων, φροντίστε τα κεριά να είναι αρκετά χαμηλά και φτάνουν κάτω από το ύψος των ματιών έτσι ώστε να τα γοητεύουν και να τα κάνουν να φαίνονται πιο μυστηριώδη όπως ζητούσε η  Γουόλις Σίμπσον από το υπηρετικό προσωπικό της να κάνει, κάθε φορά που εκείνη και ο Δούκας του Ουίνδσορ δέχονταν καλεσμένους.

H Γουόλις Σίμπσον και ο δούκας Έντουαρντ

H Γουόλις Σίμπσον και ο δούκας Έντουαρντ