Η νέα μόδα που μας έχει τρελάνει με την εφευρετικότητα και την ποικιλία της είναι το Cross Stitching ή αλλιώς, Σταυροβελονιά! Θα μου πείτε τώρα «Μα τι σχέση μπορεί να έχει η διακόσμηση με τη σταυροβελονιά;» Κι όμως, έχει!

Είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζετε την έννοια της σταυροβελονιάς από τις γιαγιάδες ή τις μαμάδες σας. Σήμερα όμως, χρησιμοποιείται με νέους τρόπους και έχει περισσότερες εφαρμογές. Δεν κάνουμε πλέον κέντημα σε καμβά, αλλά στον τοίχο, σε ξύλο, σε αντικείμενα! Η βελόνα τις περισσότερες φορές δεν είναι απαραίτητη και αντικαθίσταται από ένα πινέλο ή ένα απλό βελονάκι για να μας βοηθήσει στην κατασκευή.

Οι εφαρμογές; Πολλές! Ουσιαστικά, αντικαθιστούμε τις απλές γραμμές με σύμβολα και δη με το x! Μπορούμε να εφαρμόσουμε το lettering, που έχουμε δει εδώ ή ακόμα και απλή ζωγραφική, χρησιμοποιώντας χρώματα, σκοινί, νήματα, κορδέλες.

Δώστε αέρα ανανέωσης στο χώρο σας βάζοντας του Χ! Εφαρμόστε το στους τοίχους, σε ξύλινα, μεταλλικά ή πλαστικά πάνελς που θα τα γεμίσετε τρύπες, ή ακόμα και σε έπιπλα!

Δείτε περισσότερες ιδέες στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρύσα Μαρτίνη

Architecture + InteriorDesign

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr