Η μοντέρνα δομή των διαμερισμάτων διαφέρει πολύ από εκείνη του πατρικού σπιτιού μας με τα χολ, τα ξεχωριστά δωμάτια. Πολύ σπάνια συναντούσες διαμέρισμα όπου η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι μοιράζονταν τον ίδιο χώρο.

Με την πάροδο των χρόνων οι χώροι υιοθέτησαν τη λογική της «κοινοκτημοσύνης». Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την εικόνα ενός τεράστιου ενιαίου χώρου, άλλοι πάλι θέλουν να κρατήσουν την αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει ένας μεγάλος χώρος σε σχέση με ένα δωμάτιο 4 τοίχων, αλλά θέλουν να προσδιορίζεται σαφώς η ιδιότητα του κάθε «νοητού» δωματίου. Σε αυτούς τους ανθρώπους προτείνουμε τα παρακάτω διαχωριστικά που ενισχύουν την ταυτότητα κάθε χώρου, αν για παράδειγμα ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείται για σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο και κουζίνα, δίχως να μειώνουν την απεραντοσύνη του.

Το μυστικό είναι να επιλέξετε διαχωριστικά που δεν θα μπλοκάρουν το φως ή θα μικραίνουν το χώρο:

Τα ράφια χωρίς ράχηείναι πρακτικά και σας επιτρέπουν να «παίξετε» με τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα τοποθετήσετε πάνω τους.

πηγή: owi.bz

Οι κουρτίνες που κρέμονται από το ταβάνι ως το πάτωμα επεκτείνουν τον χώρο. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η κουρτίνα που έχει δημιουργηθεί από σχοινί, χωρίζει τον χώρο δίχως να εμποδίζει το φως να τη διαπερνά.

Τα παραβάν και οι κολόνες αποτελούν δημοφιλή διαχωριστικά δωματίων. Εδώ το μεταλλικό παραβάν διαχωρίζει το χώρο του καθιστικού από την κρεβατοκάμαρα. Ένα χρήσιμο tip είναι να καλύψετε τις κολόνες σας με αλουμίνιο ή με αντίστοιχη ταπετσαρία ώστε ο χώρος σας να αποκτήσει επεκτατικές τάσεις.

πηγή:yatzer.com