Ο Άγιος Βαλεντίνος αποτελεί πηγή έμπνευσης για εικαστικούς, ζαχαροπλάστες, σχεδιαστές ρούχων και κοσμημάτων αλλά και για διακοσμητές. Το κίνημα του «Do It Yourself» απέδειξε πως όλοι κρύβουμε ένα μικρό διακοσμητή μέσα μας γι’ αυτό και το σημερινό DIY είναι αφιερωμένο στο σύμβολο της καρδιάς και στις πιο απλές χειροτεχνίες που μπορούν όμως να κάνουν μεγάλη διαφορά στο χώρο σας:

Polaroids of love

Ψάχνατε να βρείτε τρόπο να παρουσιάσετε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων. Γιατί δεν εκτυπώνετε τις φωτογραφίες και να τις κολλήσετε κατευθείαν στον τοίχο σε σχήμα καρδιάς;

photo via:apartmenttherapy.com

photo via:apartmenttherapy.com

Τα φίλτρα του καφέ = ο καμβάς της καρδιάς

Διπλώστε στη μέση τα φίλτρα και κόψτε τα σε σχήμα καρδιάς. Ζωγραφίστε την επιφάνεια με μαρκαδόρο. Ρίξτε από πάνω σταγόνες νερό ώστε να απλωθεί παντού το χρώμα. Αφήστε τα φίλτρα να στεγνώσουν. Μια χειροτεχνία που μπορείτε να κάνετε και με το παιδί σας.

photo via: meaningfulmama.com

photo via: meaningfulmama.com

photo via: meaningfulmama.com

photo via: meaningfulmama.com

Γιρλάντα από καρδιές

Αγοράστε χρωματιστό χαρτόνι στο χρώμα που θέλετε, κόψτε το σε λεπτές λωρίδες, τυλίξτε τις λωρίδες σε σχήμα καρδιάς, ενώστε την καρδιά στη κορυφή, στο σημείο της ένωσης και κολλήστε τις καρδιές σε πετονιά. Έτοιμη η γιρλάντα!girlanda-heart

…και φυσικά μπορείτε να κρατήσετε τη «διακόσμηση της αγάπης» όλο το χρόνο, τουλάχιστον ως και την εορτή του Άγιου Υάκινθου (03 Ιουλίου), που είναι ο Ορθόδοξος Άγιος Βαλεντίνος!