Ίσως ο γκρίζος ουρανός να μας χαλάει λίγο την διάθεση, αλλά μπορεί να μην συμβαίνει το ίδιο με το γκρι χρώμα στη διακόσμησηgrey-1

Το γκρι είναι ένα χρώμα που δεν είναι χρώμα! Απίστευτο κι όμως ισχύει! Μπορεί να σταθεί μόνο του, σε διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά συνδυάζεται τέλεια με όλα τα χρώματα.Το γκρι συμβολίζει την ισορροπία, την σοβαρότητα και την ουδετερότητα.

Μπορεί να είναι σκούρο ή ανοιχτό, σχεδόν άσπρο ή σχεδόν μαύρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του βιβλίου 50 αποχρώσεις του γκριgrey-5

Όλα είναι θέμα αναλογιών και συνδυασμών. Συχνά φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε πολύ σκούρο γκρι και το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο. Γι’ αυτό πάντα χρειαζόμαστε την γνώμη ειδικού.

Είναι κατάλληλο για όλους τους χώρους και τα αντικείμενα. Συχνότερα το συναντούμε σε υφάσματα επιπλώσεων. Αποτελεί εξαιρετική λύση που μπορεί να συνδυαστεί με χρωματιστά αξεσουάρ που αλλάζονται ευκολότερα. Ριχτάρια και μαξιλάρια έχουν θέση μπαλαντέρ, εφόσον αλλάζοντάς τα, έχουμε μια νέα εικόνα στο καθιστικό μας.

Το γκρι μας θυμίζει περισσότερο minimal ή ακόμα και industrial στυλ, αποτελεί όμως μια πολύ chicεπιλογή σε κλασσικό ύφος.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε, μπορούμε να το συνδυάσουμε με μέταλλο ή ξύλο, με χρυσές ή ασημί λεπτομέρειες. Το σκούρο γκρι αποτελεί το καλύτερο φόντο για έκθεση καλλιτεχνικών έργων, οπότε, αν έχουμε κάποιο πίνακα ή γλυπτό που θέλουμε να αναδείξουμε, καλό θα είναι να το τοποθετήσουμε πάνω σε ένα σκούρο γκρι τοίχο.

Βάλτε το γκρι στο χώρο σας! Grey is great!

Για περισσότερες ιδέες αλλά και συμβουλές για τη σωστή μελέτη του χώρου σας, επισκεφθείτε τη σελίδα μας και ρωτήστε μας!

Χρύσα Μαρτίνη

InteriorDes!gn

Αρχιτεκτονική + Διακόσμηση _ Μελέτη + Κατασκευή

www.in-designs.gr

Facebook Page