Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να κρεμάσετε έναν πίνακα, μια αφίσα, μια φωτογραφία ή ακόμα και ένα ρολόι στον τοίχο και να μην ξέρετε πώς να τα συνδυάσετε? Ποιο είναι το σωστό ύψος, τι χρώμα κορνίζα να βάλω, σε ποιόν τοίχο πάει?

Ειδικά σήμερα η τάση είναι τα gallery walls, ή αλλιώς η δημιουργία ενός τοίχου γκαλερί. Εκεί μπορούμε να εκθέσουμε, να συνδυάσουμε και να αναμείξουμε τις φωτογραφίες του παιδιού μας, μαζί με ένα έργο τέχνης και μια ζωγραφιά του παιδιού μας.

Καταρχήν πώς συνδυάζουμε πολλές κορνίζες μαζί? Δείτε μερικές προτάσεις και λύσεις.

Ειδικά σήμερα η τάση είναι τα gallery walls, ή αλλιώς η δημιουργία ενός τοίχου γκαλερί. Εκεί μπορούμε να εκθέσουμε, να συνδυάσουμε και να αναμείξουμε τις φωτογραφίες του παιδιού μας, μαζί με ένα έργο τέχνης και μια ζωγραφιά του παιδιού μας.

Καταρχήν πώς συνδυάζουμε πολλές κορνίζες μαζί? Δείτε μερικές προτάσεις και λύσεις

4 1 2 3

Πώς κρεμάμε όλα αυτά τα κορνιζάκια, τα διακοσμητικά χωρίς να πέσει το ένα πάνω στο άλλο και χωρίς να γεμίσουμε τον τοίχο με άστοχες τρύπες? Για δείτε μια ιδέα.

6 5

Για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον, καλή ιδέα είναι να δημιουργήσουμε λίγη τριασδιάσταση αίσθηση. Αυτό μπορεί να γίνει αν για παράδειγμα σε μια κορνίζα έχουμε τη φωτογραφία ενός φυτού, τότε μπροστά από τον τοίχο θα ήταν τέλειος ένας μπουφές ή μια συρταριέρα που πάνω θα έχει το ίδιο φυτό αληθινό. Ή αν μια φωτογραφία είναι σε γρασίδι, τότε ένα φυτό μπροστά είναι επίσης ωραίο. Ή αν έχουμε κάτι π.χ. από το Παρίσι, μπορούμε να διακοσμήσουμε μπροστά έναν μίνι πύργο του Άιφελ. Έτσι η «γκαλερί» μας γίνεται πιο ζωντανή.

9 7 8

Αν δεν γίνεται αυτό και μπροστά υπάρχει ένας καναπές ή μια πολυθρόνα, τότε μπορούμε να παίξουμε με διακοσμητικά μαξιλάρια στο ίδιο ύφος ή ακόμα και με ένα έπιπλο ή ένα ύφασμα στο χρώμα του θέματος ενός από τους πίνακες. Αν παράδειγμα έχει κάπου ένα έντονο κίτρινο και κυριαρχεί, τότε μπορούμε να έχουμε κάπου εκεί κοντά μια κίτρινη καρέκλα.

013 010 011 012

Δώστε λοιπόν χαρακτήρα, mix & match τέχνη, διακοσμητικά και φωτογραφίες. Γενικά και με απλά λόγια? Απολαύστε το και ζήστε το!

018 014 015 016 017

About The Author

Μέσα στο γραφείο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για πολλά χρόνια, μια μέρα έτσι σχεδόν ξαφνικά, αποφάσισα να κάνω όλα αυτά που με κάνουν χαρούμενη. Με ακαδημαϊκές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη μουσική, με εμπειρία στο χώρο των εκδηλώσεων από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια και με έναν γιό που λατρεύω, η ιδέα πλέον ήταν απλά μία: η νέα μου δουλειά θα είναι ότι ονειρευόμουν πάντα και θα έχει σχέση με τη ΧΑΡΑ. Ναι, σαν έννοια είναι πραγματική. Αρκεί να την πάρουμε στα χέρια μας και να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε τις αναμνήσεις της ζωής μας με τα πιο όμορφα χρώματα.

Related Posts